Da skal 60 jenter og gutter i alderen seks – ni år samles i Idrettsparken på Kjellmyra for en lørdag med en fem timer lang dag med lek med fotballen, pluss noen andre aktivitetstilbud.

Det handler selvsagt om den årlige fotballskolen Kjellmyra idrettslag steller i stand for jenter og gutter fra hele Åsnes i den nevnte alderen.

Plasser ledig

– Påmeldingsfristen er gått ut nå, men det er ennå noen ledige plasser. Så det er bare å melde seg på. Skulle det bli litt over 60 påmeldte til slutt, er det helt greit. Så kom igjen, sier Marianne Ramsli, Veronica Rundberget og Simen Myrvang. Det er de som med flere gode hjelpere trekker i trådene angående fotballskolen.

Det var fotballskole også under pandemisommeren i fjor, og det er erfaringene fra den og det vellykkede opplegget med deltakerne delt opp i kohorter i henhold til koronarestriksjonene, som legges til grunn også for sommerens fotballskole.

Den gjennomføres lørdag 28. august og varer i fem timer. Det er lek med ballen på forskjellig vis med en rekke morsomme øvelser det hele handler om.

På mykt naturgras

For å få litt avveksling fra fotballen blir det også en natursti som kohortene skal gjennom i tur og orden.

Som vanlig er det a-lagene for damer og herrer som skal fungere som instruktører, og det kommer trolig også noen Kjellmyra-legender for å gi tips og inspirasjon.

– Det blir som alltid på fotballskolen matservering som inngår i deltakerprisen på 250 kroner. I fjor var alt gratis for alle deltakere. Da fikk vi korona-midler som dekket alt ved hele fotballskolen. I år har vi ikke fått slike midler, så vi ser oss nødt til å han en deltakeravgift. Vi håper virkelig at det ikke skal skremme vekk noen som har lyst til å være med, sier Rundberget, Ramsli og Myrvang.

Det hele skal foregå på perfekte naturgras i Idrettsparken på Kjellmyra, og det hele avsluttes med grilling og utdeling av deltakerpakke til ungene.