14 års forvaring for konedrap

VANT FRAM: I kjellerleiligheten i dette huset ble Lillian Holøien sparket og slått slik at hun døde. Thorbjørn Klundseter ba om 14 års forvaring for 46-åringen som drepte sin kone på Flisa i fjor. Forsvarer Sigurd Klomsæt ba om frifinnelse og mente at mannen ikke var strafferettslig tilregnelig.

VANT FRAM: I kjellerleiligheten i dette huset ble Lillian Holøien sparket og slått slik at hun døde. Thorbjørn Klundseter ba om 14 års forvaring for 46-åringen som drepte sin kone på Flisa i fjor. Forsvarer Sigurd Klomsæt ba om frifinnelse og mente at mannen ikke var strafferettslig tilregnelig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅSNES: Ektemannen er dømt til 14 år i forvaring for drapet på Lillian Holøien på Flisa. Han må også ut med erstatning til hennes tre barn.

DEL

(Glåmdalen)

Dommen mot den 46-år gamle mannen som sto tiltalt for drapet på sin kone, Lillian Holøien på Flisa i påsken i fjor, er nettopp klar. Mannen er dømt til 14 års forvaring, og det er dette aktor Thorbjørn Klundseter også ba om i retten.

Mannen må også betale 200.000 kroner i oppreisning til hver av Holøiens tre barn.

Ektemannen er også dømt for å ha utøvd vold mot Holøien på bryllupsdagen noen måneder før drapet, slik at hun da havnet på sykehuset.

Mannen tilsto volden mot konen, men nektet for drapet ettersom det ikke var i hans hensikt å drepe kona da han utsatte henne for den massive volden. De to hadde festet og drukket i to dager da han sparket og slo henne i ansiktet og overkroppen. Holøien pådro seg skader som hun døde av.

Retten har kommet fram til at mannen var strafferettslig tilregnelig da han utøvde volden mot konen.

Mannens forsvarer, Sigurd Klomsæt, forsøkte i sine prosedyrer å så tvil om de sakkyndiges oppfatninger av hans klient, og mente at han ikke var tilregnelig da Holøien ble drept. Mannen ringte selv nødetatene da han ikke fikk liv i konen sin.

Det er en minstetid på ni år i forvaringsdommen, og det trekkes fra 417 dager som mannen har sittet i varetekt siden drapet.

Artikkeltags