Gå til sidens hovedinnhold

Fengslingskjennelsen: Slo og sparket henne til døde

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som er siktet for å ha drept sin kone på Flisa, er varetektsfengslet i fire uker. I avhør har han forklart at han slo og sparket henne til døde.

– Han er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til NTB.

I fengslingskjennelsen kommer det fram at siktede har erkjent straffskyld for å ha utøvd vold mot kona slik at hun døde av skadene.

Grunnlaget for varetektsfengsling er fare for bevisforspillelsesfare.

– Tingretten legger til grunn at det er bevisforspillelsesfare selv om han har avgitt forklaring. Tingretten er enig i vår vurdering om at det er viktig at han ikke får muligheten til å påvirke beviser, sier Klauseie.

Slo og sparket

Kvinnen i 50-årene ble funnet død i en leilighet på Flisa onsdag kveld. Ektemannen ble pågrepet på stedet og siktet for å ha drept henne.

Torsdag satt han i et lengre avhør i saken. I avhøret skal han ha forklart at han sparket kona i ansiktet, hodet, magen og ryggen og slo henne med flatsiden av en kniv i ryggen, opplyses det i fengslingskjennelsen. Han er siktet for drap ved stump vold og/eller knivstikk.

Sorenskriver Nils Dalseide har ikke lagt noen restriksjoner på offentlig gjengivelse av kjennelsen.

Drapssaken på Flisa:

Lensmann Jørn Flatha i Åsnes understreker at mannen ikke har tatt stilling til selve drapssiktelsen.

– Han innrømmer at han faktisk har utøvd vold som førte til at hun døde, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld for drap. Så får vi se hva de tekniske funnene viser, sier Flatha.

Fortsatt på stedet

Den avdøde kvinnen er sendt til Rettsmedisinsk institutt. Politiet antar hun vil bli obdusert på tirsdag. I mellomtida fortsetter de tekniske undersøkelsene.

– Kripos og lokale teknikere er på stedet ennå. De regner med å bli ferdig i løpet av ettermiddagen i dag, forteller lensmannen fredag formiddag.

Politiet vil samtidig fortsette med flere avhør av personer i kretsen rundt ekteparet.

– Så regner jeg med vi kanskje får noen flere tekniske svar i løpet av neste uke, sier Flatha.

Han forteller at politiet har gjort beslag i gjenstander på stedet, men ønsker foreløpig ikke å si hva slags type gjenstander det er snakk om.

Samtykket i varetekt

Den siktede ble ivaretatt av helsevesenet etter pågripelsen fordi han var sterkt påvirket av alkohol, opplyser politiet. Motivet for volden er foreløpig ikke kjent.

– Det vil komme i senere avhør, sier Flatha.

Siktede er en mann i 40-årene. Både han og avdøde var kjent for politiet fra før. Siktedes forsvarer, advokat Herman Frang, fortalte torsdag at mannen hadde samtykket i varetektsfengsling.

– Det er ikke til å legge skjul på at han er preget av det som har skjedd. Han er lei seg og fortvilet, sa Frang etter avhøret.

Varetektsspørsmålet ble behandlet som en såkalt kontorforretning, der partene ikke selv trenger å møte i retten.