Det blir cupfest på Elverum stadion når andre runde spilles 22. juni.

Mandag ble det klart at det blir eliteseriemotstand for Stian Aasen sine gutter når HamKam kommer på besøk.

Dermed blir det et gjensyn med tidligere Elverum-profiler som Kristian Eriksen og Jonas Enkerud, som begge leverte en storkamp da HamKam spilte 1–1 hjemme mot Rosenborg søndag kveld.

Første på seks år

Dette blir første gang de to klubbene møtes i offisiell kamp siden de begge var på nivå tre i norsk fotball i 2016.

Den sesongen gikk HamKam på et av sine pinligste tap med 0–5 på Elverum stadion. Det hele endte i at dagens landslagsassistent Kent Bergersen ble sparket.

Returoppgjøret på Briskeby endte 0–0 i sesongen som endte med et overlegent Elverum-opprykk.

Siden den gang har klubbene tatt fullstendig forskjellig retning der HamKam nå står med kun ett tap på de sju første serierundene i Eliteserien.

Elverum er nummer tre i sin 3. divisjonsavdeling med 16 poeng på sju spilte kamper.

Ekstra spesielt

Elverums storscorer Magnus Solum, som allerede har notert seg for ni mål så langt denne sesongen, gleder seg stort til å ta imot eliteserielaget.

– Det blir veldig moro og er et lokaloppgjør jeg tror blir artig både å spille og se på, sier Solum, som spilte mot HamKam da han var Kongsvingerspiller.

– Nå blir det ekstra spesielt siden de er i Eliteserien, men det er det vi ønsket oss. Vi er heldige som får denne muligheten.

– Har dere sjans til å vinne?

– Jeg tror vi har en mulighet. Selvfølgelig er de store favoritter, men det har skjedd større mirakler i fotball før. Vi er et lag som jobber veldig godt for hverandre, noe jeg merker godt som spiss. Så er det bare å ta med seg den flyten vi har nå videre i sesongen.

Naturligvis er også hovedtrener Stian Aasen storfornøyd med trekningen. Han ser fram til det han håper blir et fullstappet Elverum Stadion.

– Det var ikke mange andre lag som kunne være bedre å få for å lage en folkefest. Vi ønsker å jobbe hardt for å fylle opp tribuna med folk fra både Elverum og Hamar. Vi gleder oss til den festen det blir, også skal jeg konsentrere meg om det sportslige. Dette er en skikkelig gulrot, mener Aasen.

Storfint besøk på Sveum

Også Brumunddal får eliteseriemotstand i neste runde når Vålerenga kommer på besøk.

Vegar Eggen Hedenstad sin nye klubb må tåle kritikk for en svak sesongstart. Alt annet enn seier på Sveum vil være et sjokk.

Kongsvinger er det siste Hedmark-laget som er klart for neste cuprunde etter en sliteseier etter ekstraomganger mot Lørenskog sist.

KIL gjester Eidsvold Turn i den andre cuprunden.

2. divisjonslaget fra gamle Akershus trenes av tidligere Nybergsund- og Elverum-trenerne Jarl-André Storbæk og Tore Fossum.