Gå til sidens hovedinnhold

Dylan, Elvis og Hellbillies i Gravberget

Kirkene er litt mer åpne igjen, og det gir muligheter til blant annet konserter gjennom sommeren. I Gravberget kirke kommer det til å handle om Dylan, Elvis og Hellbillies og deres musikk.

– Det er fint å kunne komme litt i gang igjen etter en lang og roligere tid enn vi vanligvis har. I Gravberget kirke skal vi kunne ta i mot 40 - til 50 personer med nødvendige smitteverntiltak. I Våler kirke skal vi fint håndtere rundt 100 publikummere. Dette handler om små og intime konserter med forsvarlige avstander mellom folk, sier mannen bak de tre konsertene som skal gjennomføres i løpet av tre uker i juni, Daniel Bjørlo.

Lokale utøvere

Det starter altså i Gravberget kirke torsdag 3. juni. Lokale utøvere skal framføre konsertene. I Gravberget kirke er det Johnny Snerten med sang og gitar, Auden Senderud på gitar og Daniel Bjørlo på bass og keyborad som spiller musikk av Dylan, Elvis og Hellbillies.

Onsdag 9.juni er det Våler kirke som er arena for sommerkonserten, og utøverne der er Bjørg Pas på fiolin og Margeretha Stassen på klavèr.

Den tredje kirkekonserten er også i Våler kirke. Gjermund Pas på cello og Margeretha Stassen på klaver spiller onsdag 17.juni.

Det er gratis inngang til konsertene.

Åpner forsiktig

– Vi hadde fire sommerkonserter i 2019 og hadde planer også for sommeren 2020. Av kjente grunner ble det ikke noe av i fjor. Nå forsøker vi igjen og tror absolutt at det vil være mulig å gjennomføre disse på forsvarlig vis, sier Daniel Bjørlo.

Han understreker at man åpner pent og forsiktig i forhold til antall publikummere, og at smitterverntiltak vil gjelde under alle tre konsertene.

– Det skal gå greit. Det er veldig viktig å komme litt i gang igjen og gi folk en kulturopplevelse etter så mange måneder med mindre kulturelle arrangementer. Og vi gjør det pent og forsiktig, sier Daniel Bjørlo.

Kommentarer til denne saken