Hunde-Norge normaliseres etter å ha stått stille i fire uker

NKK-veterinær Maria Kjeldaas Johannessen, understreker at Mattilsynet aldri gambler med dyrehelsen, og at de fleste smittsomme sykdommer nå er utelukket i undersøkelsene av sykdomsårsak.

NKK-veterinær Maria Kjeldaas Johannessen, understreker at Mattilsynet aldri gambler med dyrehelsen, og at de fleste smittsomme sykdommer nå er utelukket i undersøkelsene av sykdomsårsak. Foto:

Norsk Kennel Klub ønsker å berømme hundeeiere landet over, for å raskt tilpasse seg Mattilsynets råd om å unngå nærkontakt mellom hunder, holde hunden i bånd, og å unngå ansamlinger av hunder.

DEL

– Det har vært viktig i en usikker periode at vi har fulgt rådene som Mattilsynet har gitt. Vi opplever at både våre medlemmer og andre hundeeiere i stor grad har fulgt rådene, sier NKK-veterinær Maria Kjeldaas Johannessen.

Hun har vært i dialog med mange bekymrede hundeeiere de siste ukene, og får fortsatt henvendelser fra mennesker som er usikre på om det nå er trygt å gå tilbake til normal aktivitet.

– Mange hundeeiere er bekymret fordi myndighetene ikke har konkludert på sykdomsårsak, men det er ingen grunn til å være skeptiske til at Mattilsynet nå har sluppet opp på sine restriksjoner, sier Kjeldaas Johannessen.

Hun understreker at Mattilsynet aldri gambler med dyrehelsen, og at de fleste smittsomme sykdommer nå er utelukket i undersøkelsene av sykdomsårsak.

– Rådene om å unngå kontakt mellom hunder har vært fastholdt så lenge fordi det er best å være på den sikre siden. Nå anbefaler vi hundeeiere til å gå på tur og lufte hunden, la den snuse og kose seg og utøve sin naturlige adferd, sier NKK-veterinæren.

Hun understreker samtidig at det på generell basis er lurt å unngå at den spiser på ting den finner ute, spesielt avføring og biologisk materiale.

Artikkeltags