Rullestolen har ikke satt en stopper for Petter (14) på vei mot drømmen om å bli verdens beste

FAVORITTPLASSEN: Petter kan lett bruke tre timer foran skjermen og spille FIFA. Såpass må det nesten være hvis man skal bli best.

FAVORITTPLASSEN: Petter kan lett bruke tre timer foran skjermen og spille FIFA. Såpass må det nesten være hvis man skal bli best. Foto:

14 år gamle Petter Syversen har denne helgen vært med på sin aller første FIFA turnering. Nå vil den ivrige fotballspill-entusiasten fortsette på veien videre mot verdenstoppen.

DEL

Petter ble født med en sykdom som heter Spinal muskelatrofi (SMA), som gjør at han ikke har bevegelse og styrke i hovedsaklig beina, men også i armene. Dette gjør at Petter sitter i rullestol, noe han har gjort hele livet.

– De siste tre årene har jeg hatt elektrisk rullestol. Jeg fikk den fra NAV da armene mine ble svakere, forteller 14-åringen, som før det brukte vanlig manuell rullestol.

– Jeg har jo alltid hatt denne sykdommen, så jeg har ikke tenkt noe over at ting er en større utfordring for meg enn for alle andre.

Vil bli best i verden

I helgas FIFA turnering på ungdommens hus fikk Petter muligheten til å vise fram sine ferdigheter med kontrollen, i spillet som er hans store lidenskap.

Han har spilt det populære fotballspillet siden han fikk sin første versjon i 2013. Etter det har drømmen vokst i takt med ferdighetene.

Og drømmen er tydelig: Han vil bli verdens beste!

– Jeg tror det er mulig å klare hvis jeg spiller og øver nok, sier Petter, som forteller at han gjerne kan spille i tre til fire timer om dagen.

Disse timene deler han ofte med de 236 abonnentene på Youtubekanalen hans, PetterPlayz.

– Jeg har ikke streamet på nesten fire uker, men nå er det kanskje på tide å komme litt i gang med det igjen, sier Petter.

Ble tatt av nervene

FIFA turneringen gikk dessverre ikke helt som planlagt for Petter, og den unge fotballspill-entusiasten tapte knepent 7–8 i kvartfinalen, i en kamp han kanskje burde ha vunnet.

– Jeg leda jo 6–1 en periode der. Så kom nervene og tok overhånd, og da ble det skikkelig dårlig til slutt, sier han skuffet.

– Har du noen spesiell taktikk når du spiller?

– Taktikken er jo egentlig å beholde roen, så det var litt kjedelig at jeg tapte på akkurat det.

Tapet så ikke ut til å påvirke tenåringen altfor mye, da han holdt seg i lokalene gjennom begge semifinalene.

– Jeg er J/Hs største fan

Interesse for fotball er det ikke rart Petter har fått, da han bor rett over veien for hjemmebanen til favorittlaget Jømna/Heradsbygd.

– Jeg er på alle kampene deres. Det blir ganske naturlig å dra på kamp når jeg bor så nære.

– Så du er en skikkelig ihuga supporter?

– Ja, det vil jeg si. Jeg tror jeg er deres aller største og mest trofaste fan, sier Petter, som selvfølgelig er ikledd den røde J/H genseren han fikk fra laget på slutten av fjorårssesongen.

Skal komme tilbake sterkere

På grunn av sykdommen har ikke Petter hatt muligheten til å spille fotball, selv om det er noe han gjerne skulle ha gjort.

Men det betyr ikke at han henger med huet av den grunnen.

– Jeg er kjempeglad i fotball selv om jeg ikke har fått spilt det selv. Jeg kan spiller FIFA og er superfornøyd med det.

– Hvordan har det vært å være med på denne turneringen?

– Det var veldig gøy så lenge det varte, sier Petter, før han avslutter:

– Dette var min første turnering, men det blir absolutt ikke den siste. Og da skal jeg være enda bedre.

Vi sender direkte fra sluttspillet og skal kåre Elverums beste i FIFA20

Artikkeltags