Coop Marked, Circle K og Burger King er nå åpnet ved motorveikrysset på Kolomoen langs E6. Målet for byggingen var å lage et handelsmarked for de reisende mellom Oslo og Trondheim.

Klare planer

– Målet med Innlandsporten er å tilby turister og andre ferierende en enkel handel, sa Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet SA, på en pressekonferanse i fjor.

Nå er målet blitt en realitet og Frode Stensrud, driftssjef i Coop Innlandet SA, er veldig fornøyd med hva de har fått til og responsen de har fått.

– Tanken bak byggingen er at dette skal bli et trafikknutepunkt, hvor beliggenheten er en veldig viktig faktor. Vi skal satse på de ferierende, hytteturistene og pendlerne, og dette er et veldig godt utgangspunkt med mye potensiale, sier driftssjefen, og viser til oppmøtet på åpningsdagen, før han legger til:

– Her kan pendlerne kjøpe seg frokost på vei til jobb og handle inn dagligvarer på vei hjem. Alt er lagt opp til at det skal være så enkelt som mulig, sier han.

 

Ingen konkurranse... ennå

Det har lenge vært tenkt at prosjektet, Østerdalsporten, skal åpnes på området rundt Åkroken i Elverum. Prosjektet er i regi av Coop Innlandet SA og en Coop-butikk skal åpnes på området.

– Blir det noen konkurranse mellom Innlandsporten og Østerdalsporten?

– Først og fremst er det to helt forskjellige beliggenheter. Akkurat nå satser vi på å gi den beste servicen og gjøre kundene fornøyd her. Østerdalsporten blir det neste steget, sier Stensrud.

Satser på lokalmat

For utvalget på den nye butikken, har Coop Innlandet SA spesialisert seg og satset på lokale matvarer.

– Vi har satset på å godt representere lokalmiljøet og vi vil være nær de lokale. I tillegg har vi et variert utvalg. Vi har godt utvalg av øl, sunnere mat, som salatbar, og vi har et eget bakeri som alltid har ferske varer, sier Frode Stensrud.

Fornøyde kunder

Lokalbefolkningen har lenge fulgt med på byggingen av Innlandsporten. Nå er de veldig glade for at det endelig er ferdig.

– Vi bor ikke langt unna og vi har fulgt med på planleggingen og byggingen av Innlandsporten. Lenge hadde vi ikke troen på at det kom til å bli bygget noe i det hele tatt, derfor er vi veldig glade for at det ble noe av, sier Nils P. Saxrud.

– Det er et veldig bra område med god plass og beliggenhet, derfor håper jeg at mange tar turen hit, sier Bjørg Saxrud.

– Jeg har troen på at mange kommer til å bruke butikken. Turister og reisende fra Hafjell, Kvitfjell og Trysil kommer alle til å kjøre forbi her. I tillegg er jo dyreparken også i nærheten, sier Mette Stensrud.