Fra onsdag morgen er det slutt på E6-omkjøringen

OMKJØRING: I flere uker har E6-bilistene måtte kjøre om Ringsaker kirke til, fra og forbi Moelv. Fra onsdag morgen er det slutt på det.

OMKJØRING: I flere uker har E6-bilistene måtte kjøre om Ringsaker kirke til, fra og forbi Moelv. Fra onsdag morgen er det slutt på det. Foto:

Det nye tunnelløpet i Skarpsnoberget blir åpnet for trafikk onsdag morgen.

DEL

14. november meldte Nye Veier at E6-bilistene i tre uker måtte belage seg på å kjøre om Ringsaker kirke via Tandevegen og fylkesveg 213, for å komme til og fra Moelv. Årsaken er at man etter jul skal i gang med ytterligere arbeider i det gamle tunnelløpet, slik at også dette får en fullverdig motorvegstandard. Derfor trengte vegbygger Veidekke tid og plass til å klargjøre det nye tunnelløpet for trafikk.

– For å få plass til å ferdigstille tunnelåpningene og E6 inn mot Skarpsno både fra sør og nord, må E6-trafikken legges om via Ringsaker kirke i cirka tre uker, sa Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Innlandet.

Nå har det gått over fire uker, og i en e-post til Ringsaker Blad mandag, opplyser Veidekke at det snart er slutt på omkjøringen om Ringsaker kirke.

– Vi starter med omlegging av trafikken i morgen kveld. Omleggingen starter klokken 18.00. Så fra og med onsdag morgen vil E6-trafikken gå gjennom nordgående løp på Skarpsnotunellen, skriver kommunikasjonsrådgiver Tone-Lise Rustøen.

Artikkeltags