Rosa bru for niende gang

Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober.

Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med mandag 1. oktober og ut måneden blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For niende år på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon på denne måten.

DEL

I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft.

Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999. Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge.

Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt. I Innlandet har blant annet Elverum Rådhus, Kongsvinger festning, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og stupetårnet på Hamar vært opplyst i rosa.

– En glede å støtte

Statens vegvesen har støttet Rosa Sløyfe-aksjonen hvert år siden 2010 ved at Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier avdelingsdirektør Aud Margrethe Riseng i Statens vegvesen.

– Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Statens vegvesen har gjort det til en tradisjon å markere solidaritet med dem som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for dem som opplever å få brystkreft og deres kjære, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på senskader etter brystkreftbehandling, og målet er at det skal føre til at færre pasienter får nedsatt livskvalitet på grunn av senskader.

Fakta om Rosa sløyfe 2018:

I årets Rosa sløyfe-aksjon settes det fokus på senskader etter brystkreftbehandling, spesielt innenfor arbeidsliv og seksualitet. Målet er å øke kunnskapen om senskader slik at det skal bli lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk. Senskader er helseproblemer som varer mer enn ett år etter avsluttet kreftbehandling, men kan også oppstå flere år etter. Noen har senskader i en periode, mens andre må leve med det resten av livet.

Artikkeltags