11.930 kunder mistet strømmen i Trysil og Engerdal: Skiheisene i Trysilfjellet rammet

Klokken 12.00 i dag gikk strømmen i hele Trysil og Engerdal. Eidsiva Nett opplyser at totalt 11.930 kunder er uten strøm en snau time senere. Klokken 13.42 er antallet nede i 2.226.

DEL

Strømstansen rammet umiddelbart også skiheisene i Trysilfjellet, hvor folk ble sittende fast en stund, men Skistar opplyser at de raskt fikk kontroll på situasjonen.

Har kontroll i Trysilfjellet

Driftsleder Jan Linstad i Skistar Trysil opplyser overfor Østlendingen at de har dieselaggregater, slik at de fikk folk ned fra heisene.

– Vi har kontroll på situasjonen, sier han søndag ettermiddag.

Skiheisene i Trysilfjellet gikk fulle av folk da strømmen ble borte ved tolvtiden.

Klokken 13.42 hadde Skistar fått strømmen tilbake i Trysilfjellet, mens det fortsatt var 2.226 strømløse kunder i de to kommunene.

– Vi har strøm i hele anlegget nå, men vi venter litt med å starte opp igjen stolheisene. Det blinker litt i lysene fortsatt. Da er ikke strømforsyningen stabil. Den sjansen tar vi ikke. Vi vil ikke ha folk hengende i lufta en gang til, sier Linstad til Østlendingen.

Flere skiturister valgte å forlate Trysilfjellet da strømmen gikk.

– Vi har ikke stengt anlegget, men vi må avvente til vi får bekreftet at alt er stabilt før vi setter i gang stolheisene igjen, sier Linstad.

TÅLMODIG: Morten Andersen fra Oslo var blant tusenvis av skiturister som ble rammet av strømbruddet i Trysil i går, men som ikke ga opp håpet om at den skulle komme tilbake. Etter frem kvarter kunne heisene endelig settes i gang igjen. Foto: Per Becker

TÅLMODIG: Morten Andersen fra Oslo var blant tusenvis av skiturister som ble rammet av strømbruddet i Trysil i går, men som ikke ga opp håpet om at den skulle komme tilbake. Etter frem kvarter kunne heisene endelig settes i gang igjen. Foto: Per Becker

– Fem minutter fra å gi opp

Morten Andersen fra Oslo var en av tusenvis av skiturister som søndag avbrutt skidagen da et strømbrudd stanset heisene og trekkene i Trysilfjellet.

– Jeg var fem minutter fra å gi opp og dra tilbake til hytta, sa han ved 13.15-tida søndag.

Sammen med sin kone og deres tre barn tilbringer Andersen helga i ei leid hytte i Trysil, og han medgir at det var surt da strømmen gikk rett rundt klokka 12.

– Ettersom vi kun er her i helga er det surt at slikt skjer. Men heldigvis er strømmen tilbake nå, så nå håper jeg at de får i gang heisene igjen ganske raskt, sa han.

Bak ham ble køområdet ved siden av Fjellekspressen raskt flyt opp av skiturister som tålmodig hadde ventet på at strømmen skulle komme tilbake. I den mørklagte Sindrestua var det trangt rundt bordene, og temaet som ble diskutert blant de fleste gjestene, var selvsagt strømstansen.

FOLKSOMT: Det var tett av folk ved foten av sørsiden av alpinanlegget i Trysil i går ettermiddag, før strømmen endelig kom tilbake. Foto: Per Becker

FOLKSOMT: Det var tett av folk ved foten av sørsiden av alpinanlegget i Trysil i går ettermiddag, før strømmen endelig kom tilbake. Foto: Per Becker

Ukjent årsak

Årsaken til strømbruddet er så langt ikke kjent, men Eidsiva Nett opplyser at det jobbes intenst med å få strømmen tilbake.

– Det er en feil på regionalnettlinja inn til Trysil og Engerdal. Det er hovedlinja som fører strøm inn til de to kommunene. Utfallet berørte dermed kunder i begge kommuner. Vi har ikke klart å finne noen klar årsak til feilen ennå, men vi har koblet om strømmen i nettet slik at kundene har fått strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Nett, Cecilie Gregersen til Østlendingen.

Over helga vil Eidsiva Nett gå opp med helikopter for å inspisere linja for på den måten å finne hvor feilen ligger.

Strømbruddet startet noen minutter over klokka 12 søndag. Fra strømbruddet oppsto og fram til klokka 14 hadde de fleste fått tilbake strømmen.

I vinduet nederst i saken kan du se hvor mange som er uten strøm i Eidsivas område i sanntid.

Her kan du se i sanntid hvor mange som er uten strøm i Eidsivas område akkurat nå.

PÅGÅENDE STRØMBRUDD: Dette kartet viser pågående strømbrudd i Innlandet. Kart: Elvia

Artikkeltags