Tusenvis av kunder berørt av strømbrudd: – Kan ikke utelukke at noen blir strømløse over natta

TREFALL: Trær som dette har falt over kraftlinjene og sørget for at flere tusen har vært uten strøm i dag. (Arkivfoto: Rune Hagen)

TREFALL: Trær som dette har falt over kraftlinjene og sørget for at flere tusen har vært uten strøm i dag. (Arkivfoto: Rune Hagen) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidlig tirsdag ettermiddag begynte vinden å ta seg opp flere steder i fylket. Det har igjen ført til strømbrudd for tusenvis av kunder i Eidsivas område.

DEL

På det meste har 20.000 mennesker vært uten strøm tirsdag kveld. Bruddene er spredd ut over hele fylket fra Kongsvinger i sør til Flisa og Engerdal.

Nord-Østerdal Kraftlag har også meldt om strømbrudd hos kunder i blant annet Vingelen og Rendalen.

– Den siste tiden har det variert mellom 12. og 15.000 kunder. Det er store variasjoner, og dette skyldes at feilene ligger på to store regionalnett. Det er særlig i Odalen og Åsnes mange er berørt, sier kommunikasjonsansvarlig for Nett og Vannkraft i Eidsiva, Ragnhild B. Abrante, til Østlendingen i 21.30-tida.

Brudd over hele fjøla

På Eidsivas strømbrudd-side kan man se hvor det er strømbrudd, til enhver tid. Onsdag morgen viste oversikten at fortsatt 4.000 kunder var uten strøm.

– Noen er strømløse i kort tid, andre i lengre tid. Når noen får strømmen tilbake, er det andre som mister den. Det varierer hvor fort vi finner feil og hvor enkle de er å reparere, sier Abrante.

Hun forteller at Eidsiva har alt av mannskaper ute for å fikse opp i strømproblemene.

– Slik situasjonen er nå, kan vi ikke utelukke at noen blir strømløse gjennom natta, dessverre.

Har satt inn ekstra mannskaper

Det er opplagt vinden som er årsak for alle bruddene.

– Tidlig tirsdag ettermiddag så det veldig bra ut, men så økte vinden i styrke. Dessverre så har dette ført til at flere tusen av våre kunder har vært strømløse i alt fra noen sekunder til noen timer.

Hun forklarer at det er et vanskelig arbeid med feilsøk og feilretting.

– Vi retter feil så fort vi kan, men så fort det er gjort, dukker det opp feil et annet sted. Det er hovedsakelig trefall, og trær som svaier inntil strømledninger.

Eidsiva har tirsdag kveld ute ekstra mannskaper, i tillegg til det vanlige mannskapet.

– Vi har overvåket værsituasjonen og satt derfor inn ekstra mannskaper i dag, og høynet beredskapen vår. Vi kommer til å jobbe videre utover kvelden.

– Det er en kjedelig start på det nye året for våre kunder, avslutter hun.

Artikkeltags