Eirik Johan Kristoffersen (51) fra Elverum blir ny forsvarssjef

Generalmajor Eirik Kristoffersen blir ny forsvarssjef. (Foto: Frederik Ringnes/Forsvaret / NTB scanpix)

Generalmajor Eirik Kristoffersen blir ny forsvarssjef. (Foto: Frederik Ringnes/Forsvaret / NTB scanpix) Foto:

Generalmajor Eirik Kristoffersen (51) ble tirsdag presentert som ny forsvarssjef. Elverumsingen overtar etter avtroppende Haakon Bruun-Hanssen.

DEL

51-åringen kommer fra stillingen som sjef for Hæren, hvor han har vært siden august.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, det er et stort ansvar å bli øverste militære sjef i en sikkerhetspolitisk usikker tid. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og utvikle Forsvaret videre, sier Kristoffersen.

Fra før av har Kristoffersen erfaring fra Spesialstyrkene, Forsvarets operative hovedkvarter, Heimevernet, samt lang erfaring fra en rekke internasjonale operasjoner.

Han ble i 2011 dekorert med Krigskorset med sverd – den høyest rangerte utmerkelsen i Norge.

– Kristoffersen har satt tydelig spor etter seg der han har vært. Han har vist meget gode resultater i Forsvarets spesialstyrker og som sjef for HV. I sin korte tid som sjef for Hæren har han sørget for at oppbyggingen Finnmark Landforsvar nå ligger foran plan, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Haakon Bruun-Hanssen, som fyller 60 år i juli, går av etter nærmere sju år som forsvarssjef. Han blir i stillingen fram til august.

Kristoffersen ble uteksaminert fra US Marine Corps Command & Staff College i 2009 og US Army War College i 2015, og ble utnevnt til brigader 14. juni 2015.

I perioden 2005-2010 var han operasjonsoffiser og nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker/Hærens jegerkommando.

Fra 2010 til 2014 var han sjef Forsvarets spesialkommando. I perioden 2015-2017 var han nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker og han har vært sjef for plan- og øvingsseksjonen i operasjonsstaben ved Forvarets operative hovedkvarter.

Artikkeltags