Eks-politimann dømt til ett år og ni måneders fengsel

Eidsivating lagmannsrett og Hedmarken tingrett holder hus i Hamar Tinghus. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Eidsivating lagmannsrett og Hedmarken tingrett holder hus i Hamar Tinghus. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En tidligere politimann er i Eidsivating lagmannsrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å misbruke sin stilling.

DEL

Den tidligere politimannen i 50-årene er også dømt for ha forsøkt å påvirke en aktør til å foreta eller unnlate en handling i forbindelse med en straffesak, og han er dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til den fornærmede.

Ifølge dommen hadde mannen i en periode i 2009 kontakt med en kvinne som ga ham opplysninger om narkotikamiljøet i Gjøvik-området, og de to hadde samleie ved minst tre anledninger.

– Vi er tilfreds med at retten har forstått saken og vurdert bevisene på samme måte som vi har gjort, sier statsadvokat Per Martin Utkilen til NTB.

Ba kvinnen endre forklaring

Det var mannens stilling som sentral og høytstående polititjenestemann som gjorde det mulig for ham å skaffe seg seksuell omgang med kvinnen, mener lagmannsretten.

Etter at kvinnen forklarte til Spesialenheten for politisaker at hun hadde hatt seksuell omgang med politimannen ba han henne gjentatte ganger om å endre sin forklaring, og sa at han skulle gi henne penger, ifølge dommen.

Mannen ble i april dømt i Gjøvik tingrett til fengsel i ett år og ni måneder, men anket dommen. To av punktene som mannen var dømt for, ble henvist til ankeforhandling i lagmannsretten. Men også i Eidsivating lagmannsrett ble mannen dømt til fengsel i ett år og ni måneder.

Dømt for flere forhold

I Gjøvik tingrett ble den 52 år gamle mannen også dømt for flere andre forhold, som å ha stjålet beslaglagt narkotika og for underslag av 900 ampuller av det ulovlige legemiddelet melanotan, som var beslaglagt og ble oppbevart på politihuset på Gjøvik.

Dette var imidlertid ikke en del av ankesaken i lagmannsretten.

– Vi har mottatt dommen, men har ikke fått gått gjennom den ennå, sier mannens forsvarer, advokat Henrik Nikolai Bliksrud til NTB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken