Rømte fra snøslaps til sol og varme på sydentur med hjemmesykepleien

FÅR GODT STELL: Randi Synnøve Skjelbæk får pyntet neglene sine av hjemmesykepleier Hilde H. Fjæstad, som er med på turen til Lanzarote.

FÅR GODT STELL: Randi Synnøve Skjelbæk får pyntet neglene sine av hjemmesykepleier Hilde H. Fjæstad, som er med på turen til Lanzarote. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens det er snøslaps og gråvær hjemme, koser ansatte og brukere av hjemmesykepleien i Løten seg på sydentur sammen, i år for fjerde gang.

DEL

– Her har vi god temperatur, melder Ida Rogstad fra Lanzarote.

De er tre ansatte og 11 brukere av hjemmebasert omsorg i Løten kommune, som tilbringer ei uke sammen på helsesenteret Casas Heddy.

– Vi prøver å legge til rette for at alle skal ha det bra, sier Rogstad.

Hun er hjemmesykepleier og den som kom opp med ideen om å tilby eldre og pleietrengende trygt reisefølge til varmere strøk. Den første turen ble gjennomført i november 2013. For flere av brukerne var det første gang de dro til Syden, for noen var det også første reise med fly.

Tilbudet om helsereise med hjemmesykepleien i Løten er blitt så populært at det også i år måtte loddtrekning til for å fordele plassene.

– Det er like spennende hver gang, sier Ida Rogstad. For selv om opplegget er ganske likt på hver tur, er sammensetningen i gruppa ny. Det kan by på nye utfordringer og nye gleder. Denne gang har noen av brukerne også med seg pårørende.

Nå venter dager med god mat og spennende opplevelser, kanskje en ridetur på kamel eller svømming i bassenget, fjernt fra vinteren som er i ferd med å feste grepet hjemme i Løten.

Brukerne betaler reise og opphold selv, mens de ansatte i hjemmesykepleien får dekket det meste av sine kostnader, delvis av gavepenger som Løten kommune har satt av til formålet.

HELSEREISE: For fjerde gang reiser ansatte og brukere av hjemmesykepleien i Løten på sydentur sammen.

HELSEREISE: For fjerde gang reiser ansatte og brukere av hjemmesykepleien i Løten på sydentur sammen. Foto:

Artikkeltags