Gå til sidens hovedinnhold

Elverum fikk det tøft mot Barcelona etter marerittstart

(Elverum-Barcelona 25-37) Det ble tungt for Elverum i den første åttendedelsfinalen i årets Champions League. En grusom start på kampen gjorde det vanskelig for de hvitkledde.

Fredag kveld var det duket for den aller største kampen i Elverum håndballs historie! Åttendedelsfinale mot det som denne sesongen har vært verdens beste håndballag – Barcelona.

Dette var den første av to kamper mot storlaget fra Spania, der den andre spilles på mandag. Den også i hjemmehallen til Barcelona, som sto som bortelag i dette oppgjøret.

Spanjolene står med en vanvittig rekke hittil denne Champions League sesongen, med 14 seire på like mange kamper i gruppe B, og elleville 93 plussmål!

Når man tar med i ligningen at de har møtt lag som Vezprem og Kiel, må man kunne si at det ikke er annet enn vanvittig imponerende.

«Forskjellene kunne ikke vært større. Favorittstempelet kunne ikke vært større», sa Viasat-kommentator Daniel Høglund før start.

Det var nærmest en underdrivelse.

Og allerede fra første stund får man smake på kvalitetene til Barcelona. En strålende redning av Gonzalo Peres de Vargas etterfølges av en meget rask kontring, som ender i straffekast og 0–1 ledelse ved Jure Dolenec.

Allerede etter snaue fire minutter var spanjolene oppe i 0-3, siste skåring signert den islandske superstjernen Aron Palmarsson.

Forferdelig start

Først etter fem minutter klarte Elverum å bryte gjennom det offensive forsvaret til Barca, da Dominik Máthé dundret ballen fra ni meter bort i det lengste hjørnet.

Scoringen ble etterfulgt av en god redning fra Thorsten Fries, men kveldens hjemmelag klarte ikke å utnytte redningen, og fikk nok en i fleisen ved Dika Mem, og stillingen ble 1–5.

Når det på stillingen 1–6 etter cirka ni minutter så Børge Lund seg nødt til å ta en timeout og gi et par enkle beskjeder, der det handlet om å ta de gode mulighetene selv om det var tidlig i angrepene.

Men det hjalp så lite, for i Elverums angrep fortsatte det å skurre med tekniske feil og svake pasninger.

Det så ut til å bli en lang kveld for de hvitkledde krigerne.

To kjappe

Hver eneste gang det ble ballmist for kveldens hjemmelag utnyttet Barcelona det til det fulle og kontret med all sin kraft og nøyaktighet.

Den eneste Elverumsspilleren som så ut til å ha møtt opp i kveld var Fries, som vartet opp med en strålende dobbeltredning på stillingen 1-9, men igjen ble det ikke utnyttet da Niclas Fingren bommet med et skudd bredt i banen.

Nok en gang utnyttet Barca det og økte til både 10- og 11–1.

Først etter 14:45 doblet Elverum antall scorede mål. Denne gang ved kaptein Thomas Solstad.

Kun minuttet senere klinket Simen Holand Pettersen inn de hvitkleddes tredje, før kroatiske Luka Cindric satte nok en for spanjolene.

Jevnspilt periode

Elverums fjerde kom ved Luc Abalo, som kom inn for Hedberg etter omtrent halvspilt første omgang. Han var tilbake med laget for første gang på veldig lenge, men viste at han ikke har ligget på latsiden av den grunn.

Et strålende angrep ble til slutt sendt i mål av Solstad, som fikk masse rom mellom Barcelonas treere. Like etter klinte like så grei Pujol en underarm i krysset, og stillingen var 6–5.

For Elverum, uten en Simen Schlnnigsen som sliter med skade, måtte Abalo ta litt ansvar på høyrebacken, da Mathe trengte en pust i bakken. Den rutinerte franskmannen har gjort dette ved noen anledninger den siste tiden, og ser ut til å trives med mer ball i hendene.

Det skulle likevel bli en kort pause for Mathe, siden Abalo måtte sette seg etter å ha fått en liten kjenning da han scoret på en kontring.

De siste fem minuttene var mye mer jevnspilt, da Elverum begynte å finne flyten, samtidig som Barcelona nok giret ned noen hakk. De 10 målene Elverum lå bak etter 14 spilte minutter var nede i kun sju til pause.

Omgangens siste mål, signert Holand Pettersen, ga pauseresultatet 12–19.

Tilbake til gamle synder

Andre omgang startet som den første, bare at rollene var snudd. Barcelona misset sin første, mens Hedberg satte den for de hvitkledde.

Elverum hadde et par gode muligheter til å komme seg fem mål bak, men klarte ikke å utnytte mulighetene sine. Både skuddbom og godt keeperspill ble matchens bane.

Forskjellen på sju mål holdt seg ved like de første sju minuttene av andre omgang, og det må man kunne si elverumsingene kan være stolte av.

Deretter falt man litt tilbake til syndene fra første omgang, med enkle ballmist, tekniske feil og litt for enkle bomskudd.

Likt etter halvspilt omgang

I en periode hvor Elverum fant tilbake flyten var man nok en gang uheldig med sjader. Josef Pujol, som hadde spilt en fin match etter han kom inn, måtte sette seg. Inn kom Tobias Grøndahl, som ikke hadde en like god start på kampen.

Men heldigvis har man fortsatt Fries i målet, som vartet opp med en strafferedning på stillingen 18–25. Holand Pettersen fulgte så etter med en scoring, før Cindric scoret igjen.

Dermed hadde lagene scoret like mange mål i andre omgang da den var halvspilt.

Travelt for støtteapparatet

Men når man tror Elverum kan ha en mulighet til å ta inn ytterligere mål, skrur bare Barcelona opp tempoet igjen. Plutselig sto det 20–30 til spanjolene.

Men i sju mot seks spillet til Elverum viser de hvordan man kan utnytte det å ha en ekstra utespiller på banen. De henter inn to kjappe, og troen er igjen tilbake.

Men så måtte en tredje spiller sette seg på benken for å få behandling etter skade. Denne gangen var det den verst tenkelige mannen som forsvant. Thorsten Fries.

Dermed måtte Emil Kheri Imsgard inn å gjøre jobben de siste ti minuttene.

Slitent Elverumslag

Avslutningen på kampen ble tunge for Elverum, som naturligvis har en mye smalere tropp en Barcelona, spesielt når man tar med dagens skader.

Når sju mot seks spillet heller ikke fungerte, ble det mange enkle scoringer i det tomme buret for Barca, som kunne spasere inn til en enkel seier.

For selv om Elverum fikk satt noen mål, Imsgard notert seg for et par redninger og Barcelona bommet på åpent mål, var det ingen tvil om hvem som skulle ta seieren.

Til slutt endte det med 25–37 seier til laget som snitter på 36 mål per kamp.

Les også

Monsteroppgave i kveld, men én stjerne er igjen hjemme

Kommentarer til denne saken