Elverum hardt straffet i sitt tredje strake tap

TRE PÅ RAD: Tore Fossums menn har ikke fått den beste starten på sesongen. Lørdag gikk de på sitt tredje strake tap.

TRE PÅ RAD: Tore Fossums menn har ikke fått den beste starten på sesongen. Lørdag gikk de på sitt tredje strake tap.

(Åsane-Elverum 2-0) Det ble ingen opptur for Elverum mot Åsane lørdag ettermiddag. Ikke bare fikk de to straffer imot, men de ble også snytt for én. Dermed står de fortsatt med null poeng etter tre matcher.

DEL

Det var et revansjesugent Elverum som kom på banen i Bergen, og bortelaget gikk rett i strupen på Åsane fra start. De helhvite spilte seg også til kampens første mulighet, men dessverre gikk skuddforsøket over mål.

Elverum holdt trykket oppe i 10 minutter, men etter hvert kom bergenserne mer og mer inn i kampen, og utover i omgangen tok de over styringen. Etter 20 minutter pekte også dommeren på straffemerket etter at Ole Didrik Blomberg ble felt i Elverums boks.

Håkon Holmefjord Lorentzen var kald fra 16 meter. Åsane-spilleren ventet ut keeper Emil Holst, satte ballen enkelt ned i hjørnet - og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Bergenserne kontrollerte stort sett det som skjedde resten av omgangen, uten at det resulterte i de helt store sjansene. Da lagene tuslet i garderoben etter 45 minutter, sto det fortsatt 1-0 på lystavla.

Etter hvilen kom Elverum tilbake på banen med fornyet energi, men så fikk de seg nok en kalddusj i tillegg til regnet som allerede øste ned over Myrdal Stadion.

Kristoffer Valsvik slo en fin ball ut på Ole Didrik Blomberg på kanten av 16-meteren. Han tok seg ned til dødlinja og la inn en ball som en uheldig Elverum-spiller så ut til å få en hånd på i det han slengte seg for å blokkere innlegget. Dermed pekte dommeren nok en gang på straffemerket. En streng avgjørelse av kamplederen i Bergen.

Og nok en gang var det Håkon Holmefjord Lorentzen som gikk fram. Det skal imidlertid sies at han var mer heldig enn dyktig på sitt andre forsøk fra straffemerket. Åsane-spilleren skjøt midt i mål, og heldigvis for ham hadde Emil Holst kommet for langt i en bevegelse til sin venstre side til å avverge nok en nettkjenning for hjemmelaget, til tross for at han fikk en hånd på ballen.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget, og Elverum sto foran en meget tung oppgave på bortebane.

De helhvite fortsatte å prøve, men klarte ikke å få helt taket på verken eget eller bergensernes spill, og måtte bruke mye energi på å forsvare seg.

Etter 75 minutter så det også ut til at de ble snytt for en straffe da Kristian Eriksen fikk en kraftig dytt i ryggen inne i Åsanes boks. Det var en situasjon det absolutt hadde vært mulig å dømme straffe på, men dommeren valgte å vinke spillet videre.

Og da så også lufta ut til å gå litt ut av ballongen for Tore Fossums menn. De var i realiteten ikke i nærheten av å skape noe som helst det siste kvarteret, og dermed kunne Åsane inkassere alle tre poengene, mens Elverum må ta den lange turen hjem til Østlandet med nok et tap i bagasjen.

Fasit etter tre kamper i årets serie, er null poeng.

Østlendingen kommer tilbake med mer.

NB! På grunn av tekniske problemer med streamen fra Bergen, fikk vi ikke vist 1. omgang av kampen mellom Åsane og Elverum. Østlendingen beklager!

Artikkeltags