Stortalent til Elverum Fotball

TIL ELVERUM: Kjetil Haug er klar for Elverum. Målvakten står med 34 aldersbestemte landskamper, og har bred erfaring fra utlandet.

TIL ELVERUM: Kjetil Haug er klar for Elverum. Målvakten står med 34 aldersbestemte landskamper, og har bred erfaring fra utlandet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Elverum Fotball har hentet inn keeperen Kjetil Haug på lån fra Sogndal ut sesongen 2018. Haug var tilknyttet Manchester Citys ungdomsavdeling fra 2014 til 2018, og har også et låneopphold til den spanske klubben CF Peralada bak seg.

DEL

Elverums nye sisteskanse er opprinnelig fra Halden, og har nylig fylt 20 år. Han startet sin fotballkarriere i Kvik Halden, og der gjorde han sine saker så bra at Sarpsborg 08 valgte å hente ham dit.

Det førte igjen til at han havnet i søkelyset hos ingen ringere enn Manchester City i England, der han var tilknyttet ungdomsavdelingen fra 2014. I 2017 var han på et låneopphold i den spanske klubben CF Peralada, som for tiden spiller i Segunda División B.

Sogndal valgte å hente keeperen hjem fra Manchester City tidlig i år, og Haug signerte da en avtale med Sogndal som strekker seg ut 2020. Han har spilt to kamper i cupen for vestlendingene, men har vært klubbens 2. keeper i serien. Ifølge rapportene kommer han til Elverum for å få spilletid på et A-lag.

– Han kommer hit for å få spilletid, og det er også vår intensjon, bekrefter Elverum-trener Tore Fossum.

Haug blir altså hentet til Elverum Fotball som erstatter for Morten Sætra, som voktet stengene for de svarte og hvite i vårsesongen. Sætra var på utlån fra Strømsgodset, og Drammen-klubben har nå valgt å hente ham tilbake.

– Vi forsøkte i det lengste å beholde ham, men Godset ønsket å hente ham tilbake, så vi må bare si takk for lånet og også takke Morten for den jobben han har gjort for oss. Han gjorde virkelig en kjempeinnsats i Elverum, så hadde det vært opp til oss hadde vi beholdt ham, konstaterer Fossum.

Men med Sætra tilbake i Drammen, har Elverum funnet en nye mann til å vokte buret.

Kjetil Haug har 34 landskamper for Norges ungdomslandslag. Han har spilt for G-15 til G-19 landslagene, og har vært en del av landslagene siden han fikk sin debut på G-15 mot Montenegro i 2013.

– Han er jo et veldig spennende tilfelle. Kjetil har en ganske spesiell CV, og er en spiller som har vært ute i verden og er klar på at han har lyst til å bli god. Det er en keeper jeg gleder meg til å bli kjent med, sier Fossum, som så langt ikke har rukket å snakke mye med sin siste signering.

– Flyet hans landet kl. 15.10 tirsdag, og han sto på treningsfeltet her kl. 16.45. Vi ble enige om å ta en lunsj onsdag for å snakke litt, smiler Fossum, som skal bruke de kommende dagene på å sette Haug så godt som mulig inn i Elverum-tankesettet.

– Vi har bare et par dager på oss til matchen mot Bærum, så vi rekker ikke alt før lørdag, men det er viktig at han får bli kjent med oss og hvordan vi tenker, og så tror jeg også dette er en spiller som er vant til omstillingsprosesser fra tidligere klubb-bytter, sier Elverum-treneren.

Dermed kan det bli aktuelt at Haug får sin Elverum-debut allerede kommende lørdag.

– Det er jo en konkurransesituasjon i laget, og også Vegar Granvold Berntsen er et aktuelt alternativ. Men fotballspillere vant til at det er kamp om spilletiden, sier Fossum.

Haug er bare 20 år. Dere får en relativt ung sisteskanse...

– Ja, og det er vel det jeg har brukt mest tid på å sjekke når jeg har vært i kontakt med referansene hans. Vi trenger en keeper som er kapabel til å redde poeng for oss utover høsten, og det har vi tro på at han kan klare. Han er vant til et litt annet trøkk fra Manchester City og Spania, og har allerede opplevd å bli sendt litt rundt. Som keeper skal han være skolert, og jeg forventer at det er en del ting som er på plass. Og så skal vi forhåpentligvis bidra til å utvikle ham videre. Det blir morsomt å se hva vi kan få til sammen, sier Elverum-treneren.

Artikkeltags