To strake for Elverum

STERK: Kristian Eriksen satte inn Elverums andre mål, etter et mønsterangrep av hjemmelaget.

STERK: Kristian Eriksen satte inn Elverums andre mål, etter et mønsterangrep av hjemmelaget. Foto:

Elverum startet godt på eget kunstgress, og det ble tidlig klart at hjemmelaget både evnet og ønsket å ta styringen i kampen. 

DEL
Matchen var ikke mer enn fem minutter gammel da kaptein Sabri Khattab dro av dagens første skudd, men en Florø-forsvarer rakk akkurat å slenge ut et bein i tide til å få klarert.

Et par minutter senere var Martin Heiberg frampå, og fikk chippet til Kristian Eriksen, som skjøt over mål.

Men om Elverum trengte et par forsøk på å stille inn siktet, satt forsøkene langt bedre etter hvert.
Først ved Magnus Solum, som utnyttet en grov forsvarsfeil fra Florø-kaptein Christer Husa, og satte ballen enkelt midt i mål bak en utspilt Mark Fabricius Jensen.

Da var kampen 15 minutter gammel.

Og stort eldre ble den ikke før det smalt nok en gang fra hjemmelaget. Elverum dro fram et skikkelig mønsterangrep som startet hos Eivind Holte Tøraasen, som fant Sabri Khattab, som igjen fikk tredd igjennom til Kristian Eriksen. Han lot seg ikke stresse av å ha en Florø-forsvarer i kroppen, og satt ballen kontant i nota - til stor glede for seg selv og de andre oppmøtte på stadion.

Deretter roet kampbildet seg noe. I den grad det skjedde noe, var det stort sett Elverum som hadde regien, men flere angrep ble blåst av for offside.

Elverum-debutant Christoffer Engan fikk en kjempemulighet til å øke til 3-0 bare tre minutter før lagene gikk i garderoben til pause. Det var Martin Heiberg som fikk framprovosert et brudd, og sendte ballen via en uselvisk Solum - som passet videre til Engan, som dessverre fikk en litt svak førstetouch på ballen, og ikke fikk skikkelig dreis på det påfølgende skuddforsøket.

I stedet var det Florø som mot spillets gang skulle treffe nettmaskene.

Og det var - nær sagt som vanlig - på dødball det skulle skje.

For bare ett minutt før pause ble Florø tildelt et frispark i farlig posisjon, og fra rundt 18 meter slo Lorent Callaku ballen over Elverum-muren og inn i hjørnet bak Emil Holst.

Dermed sto det 2-1 til Elverum ved halvspilt tid.

Og en liten pause gjorde tydeligvis de svarte og hvite godt. For Magnus Solum var særdeles våkent framme da Mark Fabricius Jensen slo en håpløs ball ut til ankeret Torje Naustdal, som hadde to mann på seg. Slike feil skal man ikke slippe unna med, og det gjorde han heller ikke. Spesielt ikke når Solum vaker foran mål. Toppscoreren fikk en relativt enkel oppgave med å doble sitt antall scoringer for dagen.

Dermed sto det 3-1 til hjemmelage.t

Christoffer Engan fikk også en gigantisk mulighet til å score i sin debut like før han ble byttet ut til fordel for Erik Nordengen i det 71. minutt. Martin Heiberg snurret rundt med halve Florø-forsvaret før han fant Engan, som dessverre skjøt utenfor.

Deretter var både Kristian Eriksen og Ådne Midtskogen farlig frampå ved et par anledninger, og Elverum fortsatte - med få unntak - å dominere kampen. Men nok en gang smalt det mot spillets gang.

Denne gangen ved Vegard Savland, som er dødelig effektiv da Mads Eskedal Lyngen rett og slett bommer på ballen i det han skal forsøke å klarere. Ballen går i stedet i nettmaskene bak Emil Holst, og med to minutter igjen å spille ble det nok en gang spenning i kampen.

Målet ble imidlertid det siste i kampen, og Elverum tok dermed tre velfortjente poeng på hjemmebane.

Artikkeltags