Fram ødela festen for snaut 2.000 elverumsinger

SKUFFET: Ulrik Balstad og Elverum måtte bare konstatere at det heller ikke denne gangen holdt helt inn.

SKUFFET: Ulrik Balstad og Elverum måtte bare konstatere at det heller ikke denne gangen holdt helt inn. Foto:

(Elverum-Fram-Larvik 1-2 ) Elverum inviterte til årets kamp, men det var gjestene fra Larvik som stakk av med alle poengene foran nesa på nesten 2.000 oppmøtte på tribunene.

DEL

Både Elverum og Fram Larvik stormet ut av startblokkene i åpningsminuttene, uten at noen av lagene maktet å omsette farten i spesielt farlige situasjoner.

Etter åtte minutter var Ulrik Balstad farlig nær i skru en corner rett i mål, men ballen traff metallet over hodet på Kenneth Nielsen i Fram-buret.

Sju minutter senere var det Magnus Solum som forsøkte seg, men denne gangen var de keeperen og ikke metallet som avverget Elverum-ledelse.

Fram Larvik var i likhet med Elverum-gjengen hissige på å vise seg fram i solskinnet på Elverum Stadion, og var framme på flere halvfarlige raid utover i omgangen. De tvang fram en rekke hjørnespark, og til slutt resulterte et av dem i mål etter litt klabb og babb i feltet.

Det herjer fortsatt en viss uenighet om ballen i det hele tatt var over streken, og det var linjemannen som til slutt måtte markere for mål, til stor irritasjon for hjemmelaget.

Men i stedet for å la frustrasjonen spre seg, giret Elverum om et hakk, og like før pause fikk Magnus Solum endelig hull på byllen. Og denne gangen var det ingen tvil om at ballen var godt inne i målet.

For makan til kremmerhus fra Elverums toppscorer. Og nok en gang kom scoringen i etterkant av en corner, da Magnus Solum fikk curlet ballen opp i vinkelen bak nevnte Nielsen.

Mer skjedde det ikke før pause, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1.

Ny kalddusj

Etter hvilen var det dermed fortsatt stor spenning i kampen, men Fram Larvik ville tydeligvis demonstrere at de ikke var avhengige av velvillige dommere for å sette ballen i nettmaskene. Etter 58 minutter sto de røde og blå nærmest i kø for å være sist på ballen da de gikk opp i en 2-1-ledelse.

Men det var til slutt Mame Mor Ndiaye som kunne signere målprotokollen da han fikk stå nærmest på blank goal og dermed kunne sette ballen enkelt i nettmaskene bak Emil Holst.

Deretter fulgte en periode med den reneste corner-bonanzaen, som toppet seg da Fram Larvik presterte å få fire hjørnespark på rad i ett og samme angrep. Flere av dem var også av det farlige slaget, men de svarte og hvite slapp med skrekken gang på gang.

Dessverre maktet de ikke selv å skremme noen med eget angrepsspill, og skapte svært få sjanser de gangene de var på visitt foran Fram Larviks mål.

Brant flere sjanser på tampen

På tampen av matchen fikk de imidlertid flere muligheter til i det minste å beholde ett av poengene, og dagens største brente sjanse var det Kristian Eriksen som sto for, da han fikk fyrt avgårde et skudd som dessverre satt rett i klypene på Fram-keeperen i kampens aller siste minutt. Han var også sist på ballen på overtid, da en heading strøk tverrliggeren. Like etter kunne Magnus Solum blitt dagens helt da han fyrte løs et knallhardt frispark. Dessverre var Kenneth Nielsen nok en gang med på notene.

Og selv om det ble mye nesten på tampen, måtte de svarte og hvite bare konstatere at selv om det var de som inviterte til fest, så var det gjestene som stakk av med kaka.

1.988 tilskuere hadde møtt opp på Elverum Stadion til årets kamp.

Artikkeltags