Nå blir det FFO i Hernes

SAMARBEID: Morten Fredrikson i HSK og Anders Bronken i Elverum Fotball ser fram til å samarbeide om FFO-tilbud for barn fra Hernes, Sørskogbygda og Kirkeby. Foto: Wenche Norberg-Schulz

SAMARBEID: Morten Fredrikson i HSK og Anders Bronken i Elverum Fotball ser fram til å samarbeide om FFO-tilbud for barn fra Hernes, Sørskogbygda og Kirkeby. Foto: Wenche Norberg-Schulz Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder for Fotballakademiet i Elverum Fotball, Anders Bronken, tente umiddelbart på ideen om å starte opp en egen «FFO-avdeling» i Hernes da Morten Fredrikson tok kontakt. Allerede i oktober er det oppstart for tilbudet.

DEL

– Jeg har tenkt tanken sjøl før, men da Morten Fredrikson i HSK ringte, ble det fortgang i sakene, smiler Anders Bronken.

HSK er en fotballklubb for barn i Hernes, Sørskogbygda og Kirkeby, og nå utvides tilbudet på bygda for fotballspillere i barneskolealder.

– Vi har allerede fått nytt kunstgress og kjempefine fasiliteter, og da er det selvsagt viktig at anlegget brukes mest mulig, sier Fredrikson, som er styremedlem i HSK.

Og nå blir det forhåpentligvis et yrende liv på kunstgresset ved Hernes skole hver mandag. For det er det som blir «FFO-dagen».

– Dette hadde imidlertid aldri gått om ikke Hernes skole hadde vært så samarbeidsvillige. De har gjort det mulig for oss å leie Herneshallen hver mandag, og det betyr at vi kan bruke kunstgresset så lenge det går, og så kan vi fortsette tilbudet inne i hallen gjennom vinteren. Det tror jeg er helt avgjørende for at barn og unge velger dette tilbudet, sier Bronken.

Kortere reisevei

Tidligere har fotballspillerne fra bygdene rundt Hernes måttet ordne seg skyss til Leiret for å være med på FFO på Elverum Stadion.

Nå blir det kortere reisevei, noe Fredrikson og Bronken håper skal bety en lavere terskel for å melde seg på.

– Vi har alltid hatt med noen fra Hernes i Elverum, men vi håper jo at et mer lokalt tilbud skal føre til at flere vil være med, konstaterer Bronken.

– Skolen slutter jo før kl. 13, og det er også tilbud om leksehjelp på mandager. Da kan man gå rett fra det til fotball, forteller Fredrikson, som håper man kan få så med så mange som 40 til 50 barn fra Hernes, Sørskogbygda og Kirkeby.

– Det ville vært helt genialt. Da får vi mange nok til at de ulike kullene fylles godt nok opp – og aldersspennet ikke blir så stort, fastslår Bronken, som skal sørge for at det står kvalifiserte trenere på feltet hver mandag.

Store trenerressurser

– I årene som kommer vil vi ha opp mot 70 trener i praksis i klubben gjennom høyskoleutdanningen, så vi har ressursene som skal til. I tillegg er det viktig for oss i Elverum Fotball å samarbeide med bygdene og å bidra til gode oppvekstvilkår for ungene, sier Bronken.

– Det har skjedd mye positivt i idretten og fotballen i bygda og klubben de siste par årene, og dette er en videreføringen av den gode jobben som er gjort over tid, supplerer Fredrikson.

Og om prosjektet i Hernes blir en suksess, ser ikke Anders Bronken bort fra at dette prosjektet også kan testes ut andre steder.

– Heradsbygd kan bli aktuelt på sikt, men nå må vi komme i gang her først, og se hvordan dette går før vi tar neste steg, smiler Bronken.

Oghvordan dette går, får han snart svar på. Oppstart er planlagt allerede i oktober, og alle som er interesserte bes ta kontakt med Anders Bronken i Elverum Fotball.

Artikkeltags