Nordengen-dobbel da Elverum tuktet serielederen: - Det har vært ensomt for Solum på scoringslisten

DOBBEL: Erik Nordengen satte inn to mål mot Grorud lørdag. Bildet er fra en tidligere anledning.

DOBBEL: Erik Nordengen satte inn to mål mot Grorud lørdag. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto:

Det skilte 16 poeng og 12 plasser mellom Grorud og Elverum før lørdagens oppgjør i PostNord-ligaen. Det var imidlertid ikke lett å se at det var topp mot bunn på Oslo øst.

DEL

- I dag var vi bra. I dag satt det virkelig. Det er helt sinnssykt digg, oppsummerer Erik Nordengen overfor Østlendingen.

Og det er lett å skjønne at Tynset-gutten er lettet. For etter mange kamper med marginer imot, skulle det endelig holde helt inn for Tore Fossums menn.

For det var bortelaget som kom best i gang i solsteken, og som også var hakket hvassere da det hele skulle avgjøres.

Etter snaut ti minutter slo midtstopper Mads Lyngen en perfekt vektet pasning i bakrom mot Erik Nordengen, som på følsomt vis lobbet ballen over Groruds sisteskanse Emil Ødegaard.

Gleden ble imidlertid kortvarig, for kun to minutter senere var det Elverum-keeper Emil Holsts tur til å plukke ballen ut av nettet etter scoring av Oliver Edvardsen.

Marerittstart i andre

Resten av omgangen var preget av flere sjanser til begge lag, men uten uttelling. Elverum ropte også på straffe ved et par anledninger, men dommer Ole Ragnar Knutsen unnlot å blåse.

I andre omgang fikk Tore Fossums menn en marerittstart, da Thierry Dabove sendte serielederne i ledelsen for første gang i kampen etter bare et drøyt minutt.

Solum med tosifret

Og slike kalddusjer har Elverum opplevd litt for ofte denne sesongen. Men denne gangen ristet de svart-hvite av seg sjokket, og slo kraftig tilbake.

For Erik Nordengen var slett ikke ferdig for dagen, og utlignet for Elverum på et vakkert hodestøt etter en time spilt.

15 minutter senere var samme mann på farten igjen da han sendte en ball i midten mot Kristian Eriksen. Derfra gikk ballen videre mot Magnus Solum som var sikker som banken alene med keeper og satte inn sitt tiende mål for sesongen.

- Det har vært for ensomt for Magnus Solum på scoringslisten i år, og det er viktig at flere melder seg på. For min egen del var det utrolig digg å sette to kasser i dag. Det har blitt for færre målpoeng enn jeg og helt sikkert andre forventer av meg, så dette var viktig, konstaterer dagens tomålsscorer, Erik Nordengen.

Hjemmelaget presset på for utligning i sluttminuttene, men Elverum sto imot og kunne dermed ta med seg en meget sterk seier hjem til Hedmark.

Etter lørdagens seier gjorde de svarte og hvite et solid byks på tabellen fra 13. til 9. plass med 14 poeng etter 13 kamper.

- Har aldri mistet trua

- Spillemessig synes jeg det er fullt fortjent at vi tar alle tre poengene. Kampen er jevnspilt, men vi scorer tre mål, noe vi ikke har gjort altfor ofte i år. I tillegg har vi kanskje marginene litt på vår side, men de har vært mot oss så mange ganger tidligere, at det var vår tur til å ha dem med oss, konstaterer Nordengen, og viser blant annet til kampen mot Asker som endte med poengdeling.

- Selv om det har vært noen kamper der vi føler at vi burde og skulle ha fått med oss mer, har vi alltid hatt trua og vi vet sjøl at vi er et bra lag. Vi er ikke det bunnlaget som tabellen har sagt at vi er. I dag får vi det endelig bevist også, fastslår tynsetingen.

Og nå tror han det kan løsne både for seg selv og lagkameratene.

- Vi har ikke tapt etter ferien, og jeg synes det virker som vi er på rett vei. Vi har tatt store steg fra det vi leverte på vårparten, og så håper jeg vi kan bygge videre på dette. Det handler om å fortsette å vinne kamper, og det har jeg stor tro på at vi kommer til å fortsette med, avslutter dagens tomålsscorer.

Artikkeltags