Blir i Elverum: – Nå har vi en angrepsrekke som bør produsere bra med scoringer

BLIR: Jan Inge Lynum har skrevet ny kontrakt med Elverum Fotball

BLIR: Jan Inge Lynum har skrevet ny kontrakt med Elverum Fotball Foto:

I sommer kom han fra Orkla, som rykket ned til 4. divisjon. Men Jan Inge Lynum tok 2. divisjonsnivået raskt. Torsdag signerte han ny kontrakt med Elverum.

DEL

- Vi ønsker å ha med Jan Inge videre av den enkle grunn at han kom inn i høst og var en av de bedre, sier Elverum-trener Tore Fossum som forteller at Lynum har skrevet under på en kontrakt som binder han til klubben ut 2020-sesongen.

Den 20 år gamle gutten fra Fannremen i Trøndelag flyttet i sommer til Hamar for å studere.

Da byttet han ut 3. divisjonsspill for Orkla med den hvite og svarte Elverum-drakta.

Orkla endte opp med å rykke ned til 4. divisjon og selv om det til slutt ble nedrykk også på Elverum stadion, var unge Lynum en solid tilvekst.

– Har han overrasket deg?

– Ja, det er han. Jeg spurte han hva i huleste han hadde gjort etter Rosenborg-tiden. Han har imponert meg i høst, sier Elverum-treneren om kantspilleren som har tre år på akademiet til Rosenborg bak seg.

– Det er helt klart et pluss. Han kommer fra en god skole og er en type som kan spille både indreløper og back, i tillegg til kant, sier Fossum.

Først og fremst er Lynum tenkt en kantrolle. Og med trønderen klar for 2020-sesongen, i tillegg til Kristian Eriksen og Magnus Solum som har kontrakt med klubben enda ett år, begynner hedmarkingene allerede å få plass en sterk offensiv rekke.

– Tenker du angrepsrekka med de tre, har vi gutter som bør kunne produsere bra med scoringer i 3. divisjon.

Og enda har ikke Elverum-publikummet fått se det beste av Jan Inge Lynum.

– Han har muligheter og lyst til å bli god. Det er en sånn type vi ønsker å ha med oss, som har den «gutsen» både i kamp og trening. Lynum er en spiller vi kommer til å dra veldig nytte av det neste året, sier Fossum som tidligere har hatt storebror Emil Lynum i stallen.

Også reservekeeper Andreas Heggen har signert ny kontrakt med Elverum Fotball. Bare formaliteter gjenstår før Karl Johan Olsen og Nikolai Aas gjør det samme.

Artikkeltags