– Det har aldri vært så viktig som nå

HÅPER PÅ FOTBALLFEST: Kristen Ommang-Engen håper på fulle tribuner når Elverum Fotball inviterer til «Årets kamp» mot Fram Larvik søndag.

HÅPER PÅ FOTBALLFEST: Kristen Ommang-Engen håper på fulle tribuner når Elverum Fotball inviterer til «Årets kamp» mot Fram Larvik søndag. Foto:

Får Kristen Ommang-Engen det som han vil, passerer 2.000 personer gjennom portene til «Årets kamp» på Elverum stadion søndag.

DEL

Han har brukt sine timer på Elverum stadion den siste drøye måneden, Kristen Ommang-Engen.

Det var i august han ble hyret inn til å jobbe på provisjonsbasis mot sponsorer, som et tiltak da det ble kjent at Elverum Fotball sto i store økonomiske vansker.

En av oppgavene han fikk ansvaret for var «Årets kamp», et årlig arrangement klubben har hatt i forbindelse med én hjemmekamp i året siden 2012, der bedrifter og privatpersoner bidrar med en gitt sum per tilskuer som møter opp, og med gratis inngang.

Sammen med barneturnering

– Når du jobber i et idrettslag og en fotballklubb kan du jobbe døgnet rundt om du vil det. Det har blitt mye jobb, men det har vært givende og positivt. Både næringsliv og privatpersoner er enormt rause og stiller opp. Det er stort, sier Ommang-Engen, som noen dager før Fram Larvik kommer til årets store kamp på Elverum stadion, kan fortelle om god oppslutning.

– Vi håper å komme et sted mellom 250 og 300 kroner per tilskuer innen søndag. Vi er i nærheten av det nå.

Og Flisa-gutten er ambisiøs i målsettingen om antall tilskuere.

Det er satt et tak på 2.000 tilskuere når det kommer til bidragene fra de som stiller opp. Med de grepene klubben har gjort, tror ikke 30-åringen det er et urealistisk tall.

– Det ligger et enormt potensial i et slikt arrangement, spesielt ettersom vi har valgt å legge kampen i forbindelse med Pizzabakerturneringen, som er rekordstor i år, sier Ommang-Engen.

Turneringen samler om lag 70 lag i alderen seks til 11 år søndag ettermiddag.

– Med ulike aktiviteter og uttrekkspremie på inngangsbilletten tror og håper vi det skal trekke mange fra turneringen også på kampen mot Fram.

Frykter ikke «dagen derpå»

Elverum Fotball har budsjettert med 350.000 kroner i inntekter på «Årets kamp».

Ommang-Engen legger ikke skjul på viktigheten av dette arrangementet, all den tid klubben går gjennom tøffe økonomiske tider.

– Det har aldri vært så viktig som nå. I den situasjonen vi er i har vi ikke råd til å miste noe på inntektssiden. Budsjett må vi klare, men jeg har god tro på at vi kan gå over det. Det er det vi sikter mot.

Han er heller ikke redd for at lørdagens håndballfest på Lillehammer, der Elverum Håndball møter PSG foran 12.000 tilskuere i Håkons Hall, skal gå utover interessen for Elverums møte med Fram dagen etter.

– Vi flyttet den fra lørdag til søndag for at de ikke skulle treffe på hverandre, og tror ikke det er slik at det ene ekskluderer det andre. Her vil et lite bidrag fra hver enkelt som kommer, bety enormt mye for klubben, sier Kristen Ommang-Engen.

Har du ikke mulighet til å ta turen til stadion, kan du se Elverums møte med Fram Larvik direkte på Østlendingen søndag. Kampstart er 16.00.

Artikkeltags