Dette er scenarioene som kan avgjøre Elverums skjebne

MÅ TA POENG: Elverum-trener Tore Fossum ser på en lite lystig tabell når en serierunde gjenstår. De hvite og svarte må ta minimum ett poeng mot Åsane, og håpe på hjelp i nord.

MÅ TA POENG: Elverum-trener Tore Fossum ser på en lite lystig tabell når en serierunde gjenstår. De hvite og svarte må ta minimum ett poeng mot Åsane, og håpe på hjelp i nord. Foto:

Elverum må ta minimum ett poeng mot Åsane og er samtidig avhengig av hjelp i andre kamper for å unngå nedrykk til 3. divisjon. Slik er premissene for lørdagens serieavslutning.

DEL

Ett poeng på de fem siste kampene har satt Elverum Fotball i en svært vanskelig situasjon foran lørdagens serieavslutning i 2. divisjon.

Samtidig som de hvite og svarte har slitt voldsomt, har Senja tatt tre strake seire og passert Elverum på tabellen.

Foran den siste serierunden står den siste nedrykksplassen mellom tre lag. Bærum med sine 29 poeng, Senja med 27 og Elverum med 26.

Det åpner flere muligheter for hvordan de siste 90 minuttene vil påvirke hvilket lag som slår følge med Mjølner og Oppsal ned i 3. divisjon, selv om Oppsal rent teoretisk kan berge plassen all den tid de ligger tre poeng og ni mål bak Senja.

Dersom Elverum taper

Plassert under streken er det helt åpenbart at Elverum må ta poeng mot opprykksjagende Åsane for å ha noen som helst mulighet til å berge plassen.

Taper Tore Fossum sine gutter lørdag ettermiddag er det ingen tvil.

Da er klubben tilbake i 3. divisjon for første gang siden 2010 og må belage seg på lokaloppgjør mot Brumunddal og Nybergsund, og kanskje også mot Tynset og Trysil FK.

Dersom Elverum spiller uavgjort

Resultatene i de andre kampene spiller først inn dersom Elverum tar poeng.

Skulle Elverum spille uavgjort mot Åsane er det kun Senja de kan ta igjen på tabellen.

Da er Elverum avhengig av at Senja taper sin hjemmekamp mot Alta, et lag som på sin side er sikret 6. plass på tabellen allerede før de gjester landets nest største øy.

Elverum har bedre målforskjell enn Senja, og vil derfor havne over nordlendingene ved poenglikhet.

Dersom Elverum vinner

Dersom Elverum slår Åsane er det flere ulike muligheter for hedmarkingene.

Elverum vil passere Senja dersom de avgir poeng, altså taper eller spiller uavgjort, mot Alta.

De kan også passere Bærum, som har tatt ett poeng på sine fire siste kamper.

Hvis Elverum slår Åsane og Bærum taper sitt bortemøte med allerede nedrykksklare Mjølner, vil begge lag havne på 29 poeng.

Elverum har allerede bedre målforskjell enn bæringene og vil derfor havne foran på tabellen og på trygg grunn, uavhengig av hva Senja foretar seg.

Opprykkskampen

Hva som skjer i opprykkskampen kan også spille inn på Elverums muligheter lørdag ettersom hedmarkingenes motstander, bydelslaget Åsane fra Bergen, kommer til Elverum stadion i jakt på en plass i 1. divisjon neste sesong.

Grorud topper tabellen foran den siste runden, ett poeng foran Åsane som akkurat nå innehar 2.-plassen som vil gi kvalifiseringsspill om opprykk til nivå to.

Åsane har på sin side suverent best målforskjell. Derfor vil eventuelle scoringer, eller mangel på scoringer, i Grorud sitt hjemmemøte med fjerdeplasserte Fram, kunne ha betydning for kampbildet på Elverum stadion.

Det er nemlig slik at Grorud med seier vil rykke direkte opp, uavhengig av hva Åsane får til mot et desperat Elverum-mannskap.

Skulle Grorud spille uavgjort mot Fram, vil Åsane rykke direkte opp dersom de vinner på Elverum stadion.

Og hva hvis Grorud taper? Jo, da vil ett poeng være nok for bergenserne.

Åsane har i grunn ingenting å tape, for kun syltynn teori kan frata de 2.-plassen i avdelingen, all den tid det skiller tre poeng og 14 mål i målforskjell mellom Åsane og Kjelsås på 3. plass.

Bergenserne vil da kunne spille på resultatet i Groruds oppgjør med Fram, noe som naturligvis kan ha innvirkning på kampen på Elverum stadion.

Artikkeltags