Elverum forventer spillere både ut og inn i sommervinduet

HEKTISK SOMMER: Elverum-trener Tore Fossum forventer en intensiv periode inn mot overgangsvinduet som åpner 20. juli.

HEKTISK SOMMER: Elverum-trener Tore Fossum forventer en intensiv periode inn mot overgangsvinduet som åpner 20. juli. Foto:

Elverum Fotball skal forsterke laget i sommervinduet, men risikerer samtidig å miste flere spillere. – Det er tydelig at vi har interessante spillere, sier Elverum-trener Tore Fossum.

DEL

Selv om det er ferietider i 1. divisjon, er det hektiske dager. Overgangsvinduet åpner 20. juli og norske klubber er ute etter å forsterke sine staller halvveis.

Det skal også Elverum gjøre, men trener Tore Fossum er også forberedt på å miste spillere denne sommeren.

Forberedt på å miste spillere

– Vi håper å beholde så mange som mulig, men vi er forberedt på at noen kanskje blir borte. Det har vi også jobbet med de siste ukene, slik at vi er mest mulig forberedt dersom det skulle skje, sier Elverum-treneren.

– Betyr det at interessen for Elverum-spillere er relativt stor?

– Den har vært det ja. Det er tydelig at vi har noen interessante spillere i stallen vår, sier Fossum, som sier det har vært interesse fra klubber på fire-fem av hans spillere.

Han går en intensiv sommer i møte. Mange trenger å forsterke lagene i sommer og interessen for spillere, både ut og inn, er stor.

– Det blir en ganske intensiv sommer, ja. Vi føler vi har kontroll på det meste, men det er alltid noe som dukker opp, sier Fossum, som er klar på at Elverums rolle som forholdsvis små når det kommer til økonomiske muskler, gjør det ekstra utfordrende.

– Det er helt klart ekstra utfordrende. Vi prøver å løse det med å ha noen alternativer som ingen andre har. Vi prøver å unngå budrunder, for å si det sånn.

Skal forsterke

For Fossum er klar på at Elverum skal forsterke stallen i løpet av sommeren. I forkant av hjemmekampen mot Start sist helg, hadde hvittrøyene angrepsspillerne Eric Warden og Austine Ikenna på prøvespill. Det blir garantert flere i løpet av sommeren.

– Vi kommer til å forsterke uansett. Noen nye fjes kommer inn. Amor (Layouni) er allerede borte og han skal vi erstatte. Så ønsker vi å ha inn et par stykker til.

– I hvilke posisjoner ser du først og fremst etter forsterkninger?

– Det er litt uvisst når det kommer til posisjoner, men det kan fort bli en i forsvarsleddet og en i midtbaneleddet, sier Fossum.

Etter det Østlendingen forstår skal Lillestrøm-spiller Erik Næsbak Brenden være en av navnene som har vært oppe. Den tidligere Nybergsund-spilleren scoret søndag i Lillestrøm 2 sin 4-1-seier over Harstad i 3. divisjon.

Artikkeltags