Elverum-talent klar for 3. divisjonsklubb

TIL BYÅSEN: Peder Magnus Norman forlater Elverum Fotball til fordel for 3. divisjonsklubben Byåsen.

TIL BYÅSEN: Peder Magnus Norman forlater Elverum Fotball til fordel for 3. divisjonsklubben Byåsen. Foto:

Han har hamret inn mål for juniorlaget til Elverum, og fikk sin A-lagsdebut i hjemmekampen mot Tromsdalen i april. Nå blir Peder Magnus Norman Byåsen-spiller.

DEL

18-åringen signerte for trønderklubben tirsdag, etter å ha imponert på første trening med 3. divisjonsklubben.

Dermed forlater angrepsspilleren moderklubben, der han i 2017 var en del av A-lagsstallen.

– Jeg er tømrerlærling og har byttet lærlingplass hit der jeg starter 2. januar. Jeg har kjæreste i Trondheim og familie like i nærheten. I tillegg har jeg tenkt videre utdanning etter fagbrevet, som gjorde at Trondheim passer best for meg. I utgangspunktet var planen å flytte til sommeren, men det passet bra nå, sier Norman.

18-åringen har vært et stort talent og fikk sin A-lagsdebut da han kom inn i hjemmepremieren mot Tromsdalen i april.

Det ble imidlertid med det innhoppet for Norman som har slitt med skader gjennom store deler av sesongen.

– Nå er jeg så godt som skadefri og er i gang med trening igjen. Jeg trente med Byåsen mandag, og dagen etter ønsket de å signere meg.

Dermed blir det 3. divisjonsspill for 18-åringen kommende sesong, for et Byåsen-lag som rykket ned fra 2. divisjon denne sesongen etter å ha tatt kun 13 poeng i 2. divisjon avdeling 2.

– Jeg har forhørt meg litt rundt, men ut fra spillerstall og ambisjoner tror jeg Byåsen passer meg bra. Det var Ulrik Balstad (nyansatt markedsansvarlig i Elverum Fotball) som satt meg i kontakt med Byåsen, og uten han hadde ikke dette blitt noe av. Det er jeg takknemlig for.

– Hva tenker du om å spille 3. divisjonsfotball?

– Det tror jeg er en fin arena for meg nå. Når det ble som det ble med skader denne sesongen i Elverum, trenger jeg å finne tilbake tryggheten som fotballspiller. Den tror jeg at jeg kan få i Byåsen i 3. divisjon. Jeg er sikker på at det er en fin utviklingsarena, sier 18-åringen.

Artikkeltags