HamKam-spiller lånes ut til Elverum

TIL ELVERUM: Sander Eng Strand (17) lånes ut fra HamKam til Elverum.

TIL ELVERUM: Sander Eng Strand (17) lånes ut fra HamKam til Elverum. Foto:

HamKam-spiller Sander Eng Strand (17) er klar for Elverum Fotball.

DEL

17 år gamle Sander Eng Strand har trent med Elverum Fotball den siste tiden og gjort sine saker godt.

Tirsdag ble det klart at midtbanespilleren lånes ut til 2. divisjonsklubben i 2019-sesongen.

– Sander er en ung, sulten og dedikert spiller som virkelig har lyst til å bli god. Det er midt i blinken for oss, sier Elverum-trener Tore Fossum, som dermed har signert den andre unggutten fra HamKam denne vinteren.

Landslagsspiller og skøytetalent

Før jul ble det klart at midtstopper Ådne Midtskogen også tar turen fra Hamar til Elverum, det på en permanent overgang.

Eng Strand har en svært spennende idrettskarriere allerede, til tross for sin unge alder.

Han har 21 aldersbestemte landskamper for Norge, der han i tillegg har vært kaptein. Ved siden av fotballsatsingen var han også en av landets mest lovende skøyteløper på de korte distansene, men nå er klappskøytene lagt bort.

17-åringen har fem kamper for HamKams A-lag.

– Sander har en herlig innstilling til trening, så får vi se om han kan fortsette utviklingen hos oss. Han har ambisjoner og er litt Kristian Eriksen-typen, som står på voldsomt, sier Fossum, som har hatt Eng Strand på trening en god periode.

Rollemodell

Han er en venstrebeint midtbanespiller, men Elverum kommer til å bruke tid på å teste hvilken posisjon som vil passe tenåringen best.

Men Fossum er ikke i tvil om at Eng Strand sin innstilling og treningsiver kommer til å være lærenyttig for flere av de unge gutta i klubben.

– Da får de noe å strekke seg etter. Det er bare sunt. Har du ambisjonene som Sander har, bruker det å bli utvikling. Det håper vi det skal bli i løpet av denne sesongen.

Artikkeltags