Kan spille sin siste Elverum-kamp søndag - håper å forlenge avtalen

FØRSTEVALG: Morten Sætra skal etter planen tilbake til Strømsgodset i sommer. Men både Elverum, og Sætra selv, håper han blir værende i 2. divisjonsklubben.

FØRSTEVALG: Morten Sætra skal etter planen tilbake til Strømsgodset i sommer. Men både Elverum, og Sætra selv, håper han blir værende i 2. divisjonsklubben. Foto:

Morten Sætra spiller i utgangspunktet sin siste Elverum-kamp søndag. Men både klubben, og sisteskansen selv, håper å forlenge låneavtalen.

DEL

Låneavtalen mellom Strømsgodset og Elverum går ut når overgangsvinduet åpner 19. juli.

Da skal keeper Morten Sætra i utgangspunktet returnere til eliteserieklubben etter å ha spilt samtlige minutter i serie og cup for Elverum denne vårsesongen.

Men drammenseren håper selv å bli værende i Elverum.

– Jeg synes det har vært veldig bra det halvåret jeg har vært i Elverum, og jeg kunne like gjerne vært her ut sesongen, sier Sætra som foreløpig ikke har hørt noe annet enn at han skal tilbake til Godset i sommer.

Vil spille

Der har 36 år gamle Espen Bugge Pettersen høstet kritikk hittil i sesongen, etter å ha gjort flere tabber som har kostet klubben, som er nummer 11 i eliteserien, flere poeng, senest i 2-3-tapet for Kristiansund.

Bak Bugge Pettersen har de tidligere U21-landslagskeeper Pål Vestly Heigre, som kun har én opptreden på A-laget denne sesongen.

Sætra anser sjansene for spilletid i Strømsgodset som små.

– Jeg ønsker først og fremst å spille, og sånn det ser ut nå er det størst sjanse for at jeg får det i Elverum. Det er nok ikke veldig stor sjanse for at det blir spilletid om jeg reiser tilbake nå, sier sisteskansen, som jevnt over har levert en solid vårsesong for laget som ligger på 3. plass i 2. divisjon.

– Jeg føler jeg har utviklet meg det siste halvåret. Det hjelper veldig å spille for et A-lag. Jeg har ikke så mye erfaring med det. Jeg var ett år i Nybergsund i fjor og har et halvår i Elverum nå, noe som har gitt meg mye. For meg er det veldig aktuelt å ta et halvår til, sier den høyreiste målvakten.

Klart førstevalg

Også Elverum Fotball er svært interessert i å beholde Sætra i høstsesongen. Han har holdt Vegar Granvold Berntsen på benken gjennom hele vårsesongen, og Emil Holst, som skadet seg under en treningskamp i februar, er fortsatt et godt stykke unna å bli spilleklar.

– Vi ønsker å ha med Morten hele sesongen. Han har tatt steg gjennom vårsesongen og keepersituasjonen vår gjør at det er naturlig at vi vil ha han med også etter ferien, sier Elverum-trener Tore Fossum.

Elverum er i dialog med Strømsgodset, men det foreligger ingen ny avtale per dags dato.

Etter Raufoss-kampen søndag, som i utgangspunktet skal være Sætra sin siste, er det fire uker pause i 2. divisjon. Da må 21-åringen, eller eventuelt en ny keeper, være på plass.

– Vi jobber hele tiden med å se an markedet, så vi er ikke uforberedt om det skulle skje at Morten blir borte. Men vi håper han ikke spiller sin siste Elverum-kamp søndag, sier Elverum-treneren.

Det har ikke lyktes Østlendingen å få en kommentar fra sportslig leder i Strømsgodset, Jostein Flo.

Artikkeltags