Kan tangere sin egen rekord i toppscorerduellen

MESTSCORENDE: Elverums Jonas Enkerud (til venstre) og Raufoss-spiss Anton Henningsson er de to mest målfarlige spillerne i 2. divisjon avdeling 1. Søndag møtes de til toppoppgjør.

MESTSCORENDE: Elverums Jonas Enkerud (til venstre) og Raufoss-spiss Anton Henningsson er de to mest målfarlige spillerne i 2. divisjon avdeling 1. Søndag møtes de til toppoppgjør. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen 2. divisjonsspillere scorer flere mål enn Jonas Enkerud og Anton Henningsson. Søndag barker de sammen i toppoppgjør på Elverum stadion.

DEL

Elverum-spiss Jonas Enkerud er mestscorende i de tre øverste divisjonene i Norge med 14 scoringer på 13 seriekamper.

Scorer han mot Raufoss søndag, har han allerede scoret flere mål enn han noen gang har gjort gjennom en hel sesong siden overgangen fra Flisa til Nybergsund i 2010.

– Tenker du kun målsnitt er det her den beste sesongen jeg har hatt så langt. Men det nytter ikke å si seg fornøyd med det. Det må jobbes hele veien for å vedlikeholde den gode formen.

Avgjorde

På motsatt banehalvdel søndag står serieleder Raufoss, med målfarlige Anton Henningsson som den ubestridte ener helt fremst i rekkene.

Svensken har notert seg for ni scoringer i serien, i tillegg til to i cupen denne sesongen, og senket Elverum nærmest alene med sine tre scoringer i seriepremieren i april, som Raufoss vant hele 4-0.

Søndag står de ansikt til ansikt til toppoppgjør på Elverum stadion.

– Jeg forventer noe helt annet når vi møter Elverum borte, sier tremålshelten fra Raufoss sin brakseier i sesongpremieren.

Han scoret, og la opp til mål, i treningskampen mot Elverum i vinter, før han banket tre baller i nettet i april.

Henningsson håper han er fryktet blant Elverum-forsvarerne.

– Det ville vært det beste det, og det er klart man tar med seg de gode opplevelsene fra tidligere, inn i en slik kamp. Jeg vet jeg er god nok til å levere bra, så får vi se om det er godt nok mot Elverum denne gangen, sier svensken.

Men selv om Henningsson, som i snitt har scoret i annenhver kamp for Raufoss de siste fire sesongene, scorer jevnt, har Elverum den mest målfarlige spilleren på de tre øverste nivåene i norsk fotball denne sesongen.

  Vi sender direkte fra Elverum stadion, kommentator er Magnus Torp Antonsen.

  Opprykksambisjoner

  Jonas Enkerud banker inn mål på bestilling. Med fire nettkjenninger mot Fram sist, står Flisa-gutten nå med 14 mål på 13 kamper.

  – Det har gått over all forventning for min del. Nøkkelen er nok at jeg har holdt meg skadefri i en lang periode, og dermed kunne bygge videre på fjoråret. Da er det lettere å prestere over tid.

  Verken Henningsson eller Enkerud er spesielt opptatt av kampen om toppscorertittelen, men er fullt klar over hverandres styrker.

  I det som er spådd å bli en tett og jevn kamp, er det ingen overraskelse om en av de to blir tungen på vektskålen.

  – Vår ambisjon er å rykke opp, det må vi tørre å si. Jeg har et bra målsnitt, men jeg tenker ikke så mye på å bli toppscorer. Det viktigste er at vi vinner, og jeg tror vi har gode muligheter til å slå Elverum, sier Henningsson.

  Og kanskje er det noe av styrken til Raufoss, nemlig at de har flere som kan score målene. I tillegg til Henningsson med ni, har Oskar Johannes Løkken notert seg for sju scoringer, mens Emile Dadjo står med fem.

  Nummer to på toppscorerlisten til Elverum er Eivind Holte Tøråsen med tre scoringer.

  – De har noen flere som scorer mål, så det er ikke bare Henningsson som er farlig, sier Enkerud.

  Artikkeltags