Marerittstart for Elverum: tre mål imot, rødt kort og svak innsats

FOR TØFF: Kristian Eriksen gikk for tøft inn i duellen med Fredrik Kristensen Dahl, og dermed måtte Elverum-spilleren gå i dusjen etter bare drøyt en halvtimes spill.

FOR TØFF: Kristian Eriksen gikk for tøft inn i duellen med Fredrik Kristensen Dahl, og dermed måtte Elverum-spilleren gå i dusjen etter bare drøyt en halvtimes spill. Foto:

(Fram Larvik-Elverum 3-1) Elverum var forberedt på at sesongpremieren mot FramLarvik ville bli alt annet enn velspilt. Det fikk de dessverre rett i.

DEL

Det var Elverum som fikk æren av å ta det første sparket på ballen da årets 2.divisjonssesong rullet i gang i Framparken i Larvik.

Og når vi skriver «ruller», mener vi egentlig «hopper og spretter», for forholdene på en isbrann-preget humpete naturgressbane bød ikke akkurat opp til finspill.

Elverum-trener Tore Fossum hadde forberedt sine menn mentalt på det som ventet i Vestfold, og som han annonserte i forkant, ble det et krigersk kampbilde, der feilpasningene ble avløst av tøffe dueller.

De svarte og hvite skal ha for at de gikk i strupen på hjemmelaget fra start, og de skaffet seg også en brukbar sjanse etter to og et halvt minutts spill.

Havnet tidlig bakpå

Men så kom kalddusjen, og den kan ingen skylde på baneforholdene for.

Etter en godt slått corner, glipper det fullstendig i markeringen for Elverum, og Fram Larviks Philip Aukland får stå helt alene inne i gjestenes boks og kan enkelt styre ballen i mål med pannebrasken. Da er ikke kampen mer enn snaut sju minutter gammel.

Etter dette fortsetter hjemmelaget å presse, og Emil Holst må flere ganger ut i full strekk for å avverge skuddforsøkene fra Fram-angriperne.

Elverum største mulighet til å utlikne var det Kristian Eriksen som sto bak da han gjør en god enkeltprestasjon, tar seg til dødlinja og styrer en fin pasning inn i feltet der Eivind Holte Tøråsen står helt alene. Tryslingen får imidlertid ikke klem på ballen, som går til side for mål.

Eriksen så rødt

Og i stedet for å beholde presset, roter Elverum det til for seg selv igjen. Nevnte Kristian Eriksen gikk fra en god prestasjon i angrep, til å pådra seg to gule kort på fire minutter etter først å ha spilt bort ballen, for så å ha vært for tøff i forsvarsarbeidet.

Dermed må den viktige Elverum-spilleren gå i dusjen etter bare 34 minutter, og Tore Fossums mannskap blir redusert til 10 mann.

Det var selvsagt nødt til å få konsekvenser.

Fram fortsatte å presse på ut omgangen, og Elverum var relativt heldige som ikke hadde mer enn ett mål i sekken da lagene gikk i garderoben etter 45 minutter.

Like heldige var de ikke etter pause. For Fram gjentok bedriften fra første omgang, og brukte bare åtte minutter på å doble ledelsen.

Denne gangen var det et pent samarbeid mellom innbytter Mame Mor Ndiaye og Sindre Osestad som resulterte i nettkjenning. De to fintet ut tre Elverum-forsvarere før Osestad pirket ballen i mål bak Emil Holst.

FATTIG TRØST: Magnus Solum satte inn Elverums første mål for sesongen, men det hjalp lite da Fram Larvik traff tre ganger.

FATTIG TRØST: Magnus Solum satte inn Elverums første mål for sesongen, men det hjalp lite da Fram Larvik traff tre ganger. Foto:

Nydelig Holst-Solum-kombinasjon lyspunktet

De to målene ga tydeligvis hjemmelaget selvtillit, for de fortsatte å presse et stadig lavere Elverum. Og etter snaut 70 minutter tok trener Tore Fossum grep i form av et dobbeltbytte.

Ut gikk Erik Nordengen og Mads Eskedal Lyngen, inn kom henholdsvis Sander Eng Strand og Ådne Midtskogen.

Det fikk relativt kjapt effekt i form av at Elverum fikk opp tempoet og flyttet spillet høyere opp i banen.

Men det var fra bakerste ledd det til slutt skulle smelle. For det var keeper Emil Holst som noterte seg for en assist i målprotokollen da han sli et nydelig frispark fra rett utenfor egen 16-meter. Den presise kula snek seg over forsvaret til Fram og spratt én gang før Magnus Solum fikk en lang tå på ballen og sørget for Elverum-redusering etter 70 minutter.

SPIKEREN I KISTA: Emil Holst kunne ikke avverge FramLarviks tredje nettkjenning for ettermiddagen.

SPIKEREN I KISTA: Emil Holst kunne ikke avverge FramLarviks tredje nettkjenning for ettermiddagen. Foto:

Ny kalddusj

Og da ble det kamp igjen i Framparken.

I alle fall i ni minutter.

For det var ikke Elverums dag i dag. Frams tredje mål for ettermiddagen var det Mame Mor Diaye som sørget for. Han sto godt plassert i boksen da han ble servert en meget god pasning av Anders Bjørntvedt Olsen. Mottaket til Ndiaye sto i stil med pasningen, og skuddet satt også presist i det lengste hjørnet.

Dermed sto det 3-1 til Fram Larvik etter 79 minutter.

Eivind Holte Tøråsen hadde et brukbart forsøk på det som kunne ha blitt et nydelig brassemål på tampen av omgangen, men heller ikke denne gangen fikk han nok kraft i skuddet.

Innbytter Karl Johan Olsen hadde også en sjanse på overtid, men heller ikke han lyktes med å være presis nok til å pirke ballen i nettmaskene.

Dermed ebbet kampen ut i en 3-1-seier tli hjemmelaget FramLarvik. Det må sies å være relativt imponerende av et ungt mannskap, og relativt skuffende av et opprykkstippet Elverum.

Kampfakta

Fram Larvik-Elverum 3-1 (1-0)
2. divisjon, avdeling 2
1. serierunde
Framparken
Tilskuere: 550
MÅL: 1-0 Philip Sandvik Aukland (6), 2-0 Sindre Osestad (57), 2-1 Magnus Solum (75), 3-1 Mame Mor Ndiaye (80)
Gule kort: Kristian Eriksen x 2, Jeffrey Antonio Stoof Perez, Sabri Freddy Khattab (Elverum), Ole Breistøl (Fram Larvik)
Rødt kort: Kristian Eriksen (to gule)
Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen
Elverums lag: Emil Holst - Andreas Østeraas, Mads Eskedal Lyngen (Sander Eng Strand fra 69 min.), Kristian Eriksen, Jeffrey Antonio Stoof Perez - Sabri Freddy Khattab (Karl Johan Olsen fra 87 min.), Jørgen Solvang Nilsen, Eivind Holte Tøråsen - Erik Nordengen (Ådne Midtskogen fra 69 min.), Magnus Solum, Awat Peyghambernejad

Artikkeltags