Nå er Elverum på nedrykksplass

STORTAP: Martin Heiberg (til venstre) og Mads Lyngen depper etter 1-4-tapet for Oppsal. Nå er Elverum på nedrykksplass når en serierunde gjenstår.

STORTAP: Martin Heiberg (til venstre) og Mads Lyngen depper etter 1-4-tapet for Oppsal. Nå er Elverum på nedrykksplass når en serierunde gjenstår. Foto:

Av

(Oppsal - Elverum 4-1) Elverum fikk juling av Oppsal, mens bunnrival Senja tok med seg alle poengene i sin skjebnekamp mot Bærum. Nå er de hvite og svarte avhengig av hjelp neste helg om de skal redde plassen i 2. divisjon.

DEL

Med kniven på strupen tok Elverum turen til Oslo for å møte bunnrival Oppsal tidlig lørdag ettermiddag.

Drømmescenarioet for Elverum var seier over Oppsal samtidig som Senja spilte uavgjort eller tapte for Bærum i det andre bunnoppgjøret i avdelingen.

Dette ville sikre 2. divisjonsspill i 2020-sesongen, samtidig som Oppsal ble sendt ned i 3. divisjon.

Drømmestart ble til mareritt

Lett regn og tåke preget været som lå over Trasop kunstgress i det dommeren blåste i gang kampen. Elverum var tydelig hissige ut fra startblokkene, og fikk etablert et lite trykk på Oppsal allerede fra start.

Etter noen halvfarligheter satt scoringen for bortelaget allerede etter ni minutter.

Martin Heiberg fikk med seg ballen inn i Oppsals 16-meteren, og fikk kriget den videre Erik Nordengen, som fra sin venstrekant fikk satt den forbi en utrusende keeper. Selv om hjemmelagets sisteskanse var på ballen holdt det ikke til å hindre scoring.

Men Elverum var ikke lenge i paradis.

I det 16. minutt fikk Oppsal innkast i farlig posisjon, og fylte opp inni boksen til Elverum mål. Etter mye klabb og babb i feltet landet ballen på foten til Oppsals Ismar Dizdar, som dundret ballen i mål fra kloss hold og utlignet dermed til 1-1.

Og bare minuttet etter gikk det fra vondt til verre. En lang Oppsal-ball ble slått inn mot Elverums 16-meter, og igjen ble ballen headet ned i feltet.

En Oppsal-spiller fikk relativt umarkert dundre ballen i nærmeste hjørne og forbi Emil Holst i Elverum-buret.

Og med 2-1 til Oppsal var Elverum plutselig bare ett poeng unna nedrykksstreken.

Ny nedtur før halvtimen

Etter den doble kalddusjen svingte det mer frem og tilbake på Trasop kunstgress. Elverum led likevel under av å ikke få det til i siste tredjedel av spillet.

Flere ganger kom bortelaget opp på langsidene, men innleggende var ofte av laber kvalitet, og i tillegg ble Elverum-angriperne noen nummer for små i flere av duellene.

Og mens Elverum var ineffektive, var blåkledde Oppsal den strake motsetningen.

I det 26. minutt utnyttet Oppsal bakrommet hos et høytliggende Elverum som var i angrep. Nok et Elverum-innlegg kokte bort i kålen, og Oppsal satt fart fremover.

Gharib Gerkondani, som tidvis leverte strålende på venstresiden, spilte igjennom en helt umarkert Wilhelm Adra.

Alene med keeper fyrte han av et skudd.

Holst fikk den ene labben på ballen, men dessverre for keeperen og resten av Elverum-leiren trillet ballen i mål, og 3-1 før halvtimen var spilt var et faktum.

Resten av omgang var en jevnspilt affære, men Elverum maktet ikke skape noe særlig før dommeren blåste av omgangen.

Verst tenkelig start

Det var lite som tydet på at Elverum var noe særlig mer påskrudd i det 2. omgang startet.

Det tok ikke mer enn fire minutter før en ny ball lå i nettet bak Holst.

Om det var sleipe hansker fra regnet eller ukonsentrasjon som gjorde det, er vanskelig å si, men sisteskansen mistet ballen etter å ha plukket ned et innlegg etter en corner.

Den uheldige manøveren endte i at nok en Oppsal-fot fikk siste spark på ballen før nettkjenning, og nå begynte kampen å ligne mer et topp-mot-bunnoppgjør, enn en ren bunnkamp.

Det så med andre ord bekmørkt ut for Elverum, men i det 55. spilleminutt fikk likevel de tilreisende tilskuerne en gladmelding – denne fra Sandvika stadion.

Bærum hadde gått opp til 1-0 over Senja, noe som betydde at Elverum fortsatt lå to poeng over nedrykksstreken.

Så begynte de vonde meldingene å tikke inn.

På nedrykksplass

For mens Elverum fortsatt å stange og stange mot et stadig mer lavtliggende og defensivt Oppsal, utlignet Senja til 1-1 etter 74. minutter. Og seks minutter senere var katastrofen et faktum.

Senja hadde snudd kampen til 1-2 etter scoring på straffe. Elverum lå nå under streken. Og to minutter senere sto det 1-3 i Sandvika. Senja presterte det Elverum ikke maktet, nemlig å vinne mot en bunnrival på bortebane.

I det dommeren blåste av kampen var faktumet at alt som kunne gå galt hadde gått galt denne lørdagen.

Elverum tapte, Senja vant.

Elverum ligger dermed på nedrykk med én runde igjen, og må dermed ha med seg et resultat fra kommende kamp mot Åsane, mens de samtidig er avhengig av hjelp fra Alta som gjester Senja i siste runde.

Oppsal - Elverum 4-1 (3-1)

2. divisjon avdeling 2

Trasop kunstgress

Tilskuere: 150

MÅL: 0-1 Erik Nordengen (9), 1-1 Ismar Dizdar (16), 2-1 Sander Birkeland (17), 3-1 Wilhelm Adra (27), 4-1 Thomas Kongerud (50)

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL - Fotball

Gule kort: Ingen

Elverums lag (4-3-3): Emil Holst - Ulrik Balstad, Ådne Midtskogen, Mads Lyngen, Sander Eng Strand (Daniel Dalehaug fra 82. min.) - Eivind Holte Tøråsen, Sabri Khattab, Martin Heiberg - Jan Inge Lynum (Andreas Østeraas fra 76. min.), Magnus Solum, Erik Nordengen (Awat Peyghambernejad fra 62. min.)

Artikkeltags