Nordengen stilnet kritikerne - Elverum med overlegen seier

HYSJET: Erik Nordengen satte inn to av Elverums tre mål mot Brumunddal.

HYSJET: Erik Nordengen satte inn to av Elverums tre mål mot Brumunddal. Foto:

(Brumunddal-Elverum 0-3) Elverum trengte 50 minutter på å få hull på byllen, men da sprakk den også til gagns. For på de neste 10 minuttene satt ballen i nettmaskene hele tre ganger. Dermed er Tore Fossums menn enkelt videre i cupen.

DEL

Elverum fikk etablert seg høyt oppe i banen fra start, og eide stort sett banespillet de første 10 minuttene av cupoppgjøret på Sveum. Brumunddal var knapt i nærheten av Elverums boks, og måtte bruke mye energi på å forsvare seg i åpningsminuttene.

Likevel var det relativt rolig foran hjemmelagets mål i startfasen, med unntak av et par halvsjanser til henholdsvis Erik Nordengen og Erlend Eggen Persgård.

Slapp med skrekken

Men til tross for at vertskapet var i det gjestfrie humøret, var det plutselig de som noterte seg for omgangens største sjanse etter at Gaute Granmo snappet opp en horribel feilpasning fra Sander Eng Strand mot Sabri Khattab.

Granmo valgte å skyte fra langt hold, og Elverum-keeper Emil Holst som står langt ute, må rygge alt han er god for. Han rekker akkurat tilbake til å få avverget skuddforsøket, og dermed slipper Elverum unna med skrekken.

Den litt overraskende målsjansen så ut til å inspirere Brumunddal til å tørre litt mer, og etter hvert fikk de også mer dreis på sakene og kom på flere visitter opp på Elverums banehalvdel. Men heller ikke de blåhvite maktet å skape de helt store sjansene.

Hæla nesten i taket for Eriksen

Elverum lot seg imidlertid ikke ryste av at Dala yppet seg, og etter rundt 28 minutter var Kristian Eriksen farlig nære å sette inn et mål det ville gått gjetord om langt utenfor Sveum.

Et sylfrekt skuddforsøk med hælen hadde fortjent en bedre skjebne enn å stryke forbi Bumunddal-målet, men dessverre for Eriksen og Elverum var det nettopp det som skjedde.

Og det var på tampen av omgangen at det ble mest spennende. Blant annet spilte Sander Eng Strand fint fram Awat Peyghambernejad på Elverums venstre side tre minutter før pause. Peyghambernejad fintet seg gjennom Dala-forsvaret, og fikk lagt inn, men ingen fikk satt ut den avgjørende foten på ballen.

Brumunddal var også farlig frampå ved Christian Lilleøen Ruud etter pent framspill av Mahad Abdi Abdilahi, men Elverums sisteskanse fikk avverget.

På overtid i 1. omgang kunne Elverum ha gitt seg selv en meget hyggelig spasertur i garderoben, da Kristian Eriksen fikk lagt inn til Erik Nordengen, men tynsetingen kommer ikke over ballen, og dermed slapp hjemmelaget med skrekken.

Tre kjappe på 10 minutter

Men det skulle ikke vare lenge. For publikum hadde knapt rukket å sette seg igjen etter å ha fylt på med pølser og vafler i pausen da Magnus Solum signerte et fint Elverum-angrep med å sette ballen sikkert forbi Joachim Svendsberget i Dala-målet i det 49. minutt.

Nevnte Solum fikk også muligheten til å doble allerede ett minutt senere, men denne gangen ble han avblåst for offside.

Og det var flere som ville være med på leken. Elverums andre mål for kvelden var det Erik Nordengen som sto for. Han fikk stå helt alene i Brumunddals boks, og sendte ballen via tverrligger og inn.

Dermed sto det 2-0 til Elverum etter 55 minutter.

Og verre skulle det bli, sett med Dala-øyne.

For bare fire minutter senere kom Kristian Eriksen på et voldsomt raid, før han serverte ballen til Erik Nordengen, som fikk en enkel jobb med å sette den i åpent mål på bakre stolpe.

Før timen var spilt hadde Elverum altså tre mål å gå på. To av dem var signert Erik Nordengen.

Stoof Perez haltet av

Deretter roet kampbildet seg noe, men Brumunddal skal ha for at de ikke ga opp. De spilte seg til flere fine muligheter, og Elverum var delvis heldige og delvis dyktige som klarte å avverge redusering.

I stedet var det Awat Peyghambernejad som spilte seg til en kjempesjanse - men skuddet gikk rett på keeper Joachim Svendsberget.

De neste minuttene var det lite å melde om, med unntak av at Elverums forsvarssjef Jeffrey Stoof Perez måtte gå av banen etter å ha fått seg en smell i hofta et kvarter før slutt. Spanjolen gikk av banen for egen maskin, men hadde tydelig vondt.

Kampen totalt sett endte likevel med en etterlengtet opptur for Elverum, etter en tung sesongstart. De står så langt med tre tap på tre kamper i serien, men kanskje kan cupseieren mot Brumunddal fungere som en vitamininnsprøytning for Fossums menn.

Et lite tankekors må i så fall være at Elverum til tross for den solide ledelsen på tre mål ikke kontrollerte kampen i andre omgang. Dala fikk ha ball overraskende mye, men fikk veldig lite ut av det.

Neste mulighet til å slå tilbake i serien for Tore Fossums menn kommer allerede til helgen. Da venter en langtur til Senja.

Østlendingen kommer tilbake mer!

Artikkeltags