Stor økning på fotballskole i Elverum, og nå kommer det en til

POPULÆRT: Nærmere 180 barn deltok på fotballskolen til Elverum Fotball denne uka. Det er en økning på 50 deltakere fra fjoråret.

POPULÆRT: Nærmere 180 barn deltok på fotballskolen til Elverum Fotball denne uka. Det er en økning på 50 deltakere fra fjoråret. Foto:

Nesten 180 unger deltok denne uka på fotballskole i regi av Elverum Fotball. Nå ønsker klubben å komme med enda et tilbud.

DEL

– Vi kommer nå til å sette opp en ny fotballskole i høstferien.

Det forteller Stian Aasen i Elverum Fotball etter tre dager med det som etter hvert har blitt en godt innarbeidet fotballskole den første uka i sommerferien.

178 unger har deltatt på fotballskolen på Elverum Stadion de tre siste dagene. Det er 50 flere enn fjoråret.

I tillegg har Fotballfritidsordningen i regi av klubben økt med nærmere 50 deltakere.

– Vi tror mye av grunnen til det er at kvaliteten sportslig sett er veldig høy. Vi har så mange godt kvalifiserte trenere nå, med A-trenere både på herre- og damesiden, høgskoletrenere og A-lagsspillere. Vi har virkelig prioritert fotballskolen skikkelig og satt på de ressursene vi har, sier Aasen, som forteller at Elverums A-lagsspillere har fått utsatt sin sommerferie for å bidra på fotballskolen.

– Vi trener de tre første dagene denne uka fordi vi skal delta på fotballskolen. A-gutta skal ha veldig skryt for den jobben de har gjort disse dagene. I tillegg har vi en A-lagstrener med UEFA A-lisens som har vært her hele tiden og deltatt på alt som har vært mulig. Det er viktig for kvaliteten på produktet.

Gutter og jenter i alderen seks til 13 år har deltatt på fotballskolen de siste dagene.

Hoveddelen av deltakermassen er lokale barn. Det er også ganske naturlig ettersom det er flere klubber rundt om i distriktet som også arrangerer fotballskole i disse dager.

Det er også mye av grunnen til at Elverum Fotball nå legger opp til en fotballskole til høsten.

– Vi ønsker å tilrettelegge for at flere, også fra andre steder, kan få muligheten til å delta på fotballskole hos oss uten at det kolliderer med andre skoler. Vi tror det kan være et fint tiltak.

Denne ukas fotballskole ble avsluttet med et prestisjetungt VM-sluttspill der det til slutt var Danmark som stakk av med seieren.

Med de andre deltakerne som engasjerte tilskuere avsluttet vinnerlaget med en straffesparkkonkurranse mot damelagets keeper Sofie Martinsen.

Samtlige traff nettmaskene minst èn gang, og til slutt var det Tristan Ulvmoen (12) som sto igjen som seierherre.

STRAFFE-EKSPERT: Tristan Ulvmoen (12) jubler etter å ha scoret på straffespark på damelagets keeper Sofie Martinsen.

STRAFFE-EKSPERT: Tristan Ulvmoen (12) jubler etter å ha scoret på straffespark på damelagets keeper Sofie Martinsen. Foto:

Artikkeltags