Tilbake fra skade og rett inn på laget

SPILLEKLAR: Erlend Eggen Persgård er tilbake fra skade. Mandag sesongåpner han i Elverums hjemmemøte med Bærum.

SPILLEKLAR: Erlend Eggen Persgård er tilbake fra skade. Mandag sesongåpner han i Elverums hjemmemøte med Bærum. Foto:

Erlend Eggen Persgård mistet sesongåpningen grunnet skade. Nå er tryslingen tilbake og klar for å erstatte suspenderte Kristian Eriksen.

DEL

Se kampen mellom Elverum Fotball og Bærum direkte på Østlendingen.no mandag 19.00.

Elverum må klare seg uten Kristian Eriksen når Bærum gjester Elverum til sesongens første hjemmekamp mandag kveld.

Eriksen fikk det røde kortet allerede før det var spilt 40 minutter i det som ble en tung sesongåpning borte mot Fram for en drøy uke siden.

1-3-tapet er glemt og Eriksens erstatter på høyrebacken er en spillesugen og friskmeldt Erlend Eggen Persgård.

– Det har vært kjedelig å løpe rundt og rundt på banen, eller sitte på en sykkel og se på de andre trener. Når har jeg trent for fullt tre dager på rad og da melder jeg meg selv klar til kamp, sier Persgård.

På «feil» side

Tryslingen mistet siste oppkjøringskamp og sesongpremieren i Larvik med en liten strekkskade.

Nå er alt av smerter og ubehag borte og formen stigende. Nok til å gå rett inn i startelleveren.

– Det kjennes veldig bra. Nå har jeg ikke trent fullt og spilt kamp på to uker, det merkes jo litt. Men når dommeren blåser og det er match, da spiller ikke det noen rolle.

Persgård har hatt for vane å bekle venstrebacken i Elverum-forsvaret, men må ta plass til høyre med Eriksen, som er den andre reelle kandidaten på den plassen, ute med karantene.

– Det er fordeler og ulemper med begge. Som høyreback er det lettere å komme til innlegg. Nå er jeg nok mest vant til venstrebacken, men det har ikke så mye å si for min del.

Skal være best hjemme

Mandagens oppgjør er viktig for begge lag. Elverum fikk en tøff start med 1-3-tap i Larvik. Bærum ble feid av eget gress med sifrene 0–5 for et solid Odd 2-lag.

Allerede neste helg venter seriefavoritt Åsane i Bergen. For Elverum gjelder det å komme i gang med poengsankingen for å være med der oppe.

– Vi bør komme i gang nå, det er helt klart. I tillegg er det viktig å starte godt på hjemmebane. Her skal vi være best, sier Persgård.

I tillegg til Kristian Eriksens karantene er Brian Stangnes Kjeldsberg fortsatt ute med skade. Ellers stiller Elverum med et skadefritt mannskap til mandagens Østlendingen-sendte kamp på Elverum Stadion.

Se kampen mellom Elverum Fotball og Bærum direkte på ostlendingen.no mandag 19.00.

Artikkeltags