Utrøstelig Svindland mistet hodet da Elverum berget viktig poeng

LANGT NEDE: En deppet Remi André Svindland måtte forlate banen med rødt kort allerede i den første omgangen.

LANGT NEDE: En deppet Remi André Svindland måtte forlate banen med rødt kort allerede i den første omgangen. Foto:

Elverum viste en voldsom moral og slo tilbake med ti mann, men nok en gang gjorde hvittrøyene det vanskelig for seg selv. Remi André Svindland var nærmest utrøstelig etter at han mistet hodet totalt i den første omgangen.

DEL

For en nervøs og avventende første omgang, der det var tydelig at det sto mye på spill for begge lag, tok for alvor fyr etter 37 minutter.

Erlend Eggen Persgård ble feid over ende av Fredrikstads Alexander Henningsson. Det likte Remi André Svindland svært dårlig. Elverum midtbanemann svarte med å dytte FFK-spilleren.

– Jeg så det hele som en hevnaksjon fra Fredrikstad-spilleren etter at Erlend hadde tråkket på han tidligere i kampen. Og da han sto over Erlend og kjeftet på han mistet jeg det helt. Det klikket for meg, sier Svindland.

– Skuffet over meg selv

Etter å ha kommunisert en god stund med linjemannen, trakk dommeren opp det røde kortet til Svindland. 19-åringen måtte slukøret forlate banen.

– Jeg så den komme da dommeren konfererte med linjemannen. Men når han drar opp kortet raser det litt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er så skuffet at jeg klarer nesten ikke prate med noen. Jeg er skuffet over meg selv. Jeg føler jo jeg ødelegger alt, sier Svindland.

Det var Elverums femte røde kort denne sesongen. Ingen andre lag er i nærheten av det antallet.

– Det blir vanskelig å vinne kamper når vi holder på sånn. Og det er liksom ikke første gangen vi gjør det i år. Nå har vi vist god moral hver gang vi har blitt en mann mindre, men det er unødvendig å gjøre det på den måten, sier Svindland.

Og han fikk rett. For med ti mann fikk Elverum den verst tenkelige starten på andre omgang da Sanel Kapidzic satte inn ledelse for gjestene.

Mørkt ble til bekmørkt for Elverum. Men Tore Fossum sine gutter viste igjen at de makter å ofre alt for videre eksistens i 1. divisjon.

Jonas Enkerud kriget inn 1–1 på et hjørnespark og de siste ti minuttene var det ti mannsterke Elverum som jaget vinnermålet mot et vaklende Fredrikstad-lag.

– Vi viser en fantastisk moral igjen. Vi kommer aldri til å gi oss og det viser vi igjen her. Folk må bare tro at vi er ferdige, men vi gir ikke opp før det ligger snø på bakken, sier Elverum-trener Tore Fossum.

For med ti mann ble det både vanskelig rent taktisk, og ikke minst nervepirrende mot slutten.

Viktig poeng

– Ett poeng var viktig for da holder vi tritt med Fredrikstad. Men det var vanskelig å stå på sidelinjen der. Du vet at det ene poenget er utrolig viktig, men samtidig har du veldig lyst på tre og føler kanskje at du er nærmere enn motstanderen. Vi var nervøse i den første omgangen, noe som kanskje ikke er rart med tanke på hva som står på spill. Men jeg føler vi slår bra tilbake. Når ting ble som det ble, er det ene poenget bra.

For Fossum begynner å bli lei av å bli redusert med en mann. Sist helg skjedde det samme mot Strømmen da Moustapha N`Diaye pådro seg to unødvendige gule kort.

– Det er et helvete med ti mann. Nå så ikke jeg situasjonen så jeg kan ikke si helt hva som skjedde, men vi kan ikke holde på sånn. Det sier jeg hver gang det skjer, men nå går det liksom bare på rundgang. Det er unødvendig at vi skal sette oss selv i en sånn situasjon, sier Fossum som nå må klare seg uten både N`Diaye (to kampers karantene), Svindland og Marius Hagen (tre gule kort) mot Ranheim borte om en uke.

Jevnt i bunnen

Med sju serierunder igjen lever det for alvor i bunnen av tabellen. Det er status quo mellom Fredrikstad og Elverum, der det fortsatt skiller tre poeng. Men nå har også Arendal, som slo Florø 1–0 på bortebane søndag, meldt seg på.

Sørlendingene er nå forbi Elverum på tabellen med bedre forskjell.

– Vi ønsket tre poeng, men står igjen med ett. Det gjør at det fortsatt er muligheter.

LES KAMPREFERAT HER!

Artikkeltags