Elverum tuktet Fredrikstad

SCORET: Erlend Eggen Persgård er ikke spesielt kjent for å score mye mål, men søndag ble det nettkjenning i bortemøtet med Fredrikstad.

SCORET: Erlend Eggen Persgård er ikke spesielt kjent for å score mye mål, men søndag ble det nettkjenning i bortemøtet med Fredrikstad. Foto:

(Fredrikstad - Elverum 3-3) Treningskamp eller ei; uavgjort borte mot Fredrikstad to uker før seriestart er sterkt.

DEL

– Jeg er godt fornøyd med deler av kampen, men vi har fortsatt masse å drive med fram til alvoret starter, sier Elverum-trener Tore Fossum til Østlendingen.

– Tar vi noen steg til skal vi være med å fighte. Det er fortsatt trening, og det skjer alltid noe når man går fra treningskamp til ordentlig konkurranse, men vi jobber med at vi skal ta det steget, fortsetter Fossum.

Uavklart rundt Mladenovic og Svindland

Prøvespiller Dusan Mladenovic var for øvrig i aksjon for tredje gang i Elverum-trøya søndag, men klubben har fortsatt ikke bestemt seg for om serberen får kontrakt.

– Det får vi ta en avgjørelse på i nærmeste framtid, sier Fossum, som også forventer at en avklaring rundt Remi Svindlands framtid er nært forestående.

18-åringen var fast bestemt på å finne seg en ny klubb etter fjorårets sesong, og trente blant annet med eliteserieklubben Lillestrøm i desember, men stortalentet har både trent og spilt kamper for «gamleklubben» Elverum siden i februar.

– Vi håper naturligvis at han blir med oss videre. Remi har tatt steg etter at han kom tilbake til oss. Det har skjedd noe med utviklinga hans, noe jeg naturligvis liker veldig godt, sier Elverum-treneren.

To straffer imot

I en relativt jevnspilt førsteomgang på Fredrikstad Stadion søndag, var det Elverum som etter hvert tok ledelsen, da midtstopper Igor Cukovic hamret ballen utagbart opp i nettaket etter en corner da det var spilt 20 minutter.

Ledelsen holdt imidlertid ikke spesielt lenge, for kun ti minutter senere sørget Kristian Brix for balanse i regnskapet etter et skudd fra utenfor sekstenmeteren - via et Elverum-bein og i mål.

Andre omgang var bare 13 minutter gammel, da de svarte og hvite igjen gikk opp i ledelsen ved Adnan Cirak etter godt forarbeid av Marius Hagen.

Fredrikstad utlignet på ny på straffespark i det 70. minutt, før Erlend Eggen Persgård vartet opp med en sjelden scoring bare to minutter senere.

Det var imidlertid ikke slutt på straffer i Fredrikstad, og 12 minutter før slutt ble det igjen balanse i regnskapet fra krittmerket.

Flere mål ble det ikke på Fredrikstad Stadion, og Elverum kunne dermed dra hjem med et godt resultat i bagasjen.

Kampfakta

FREDRIKSTAD - ELVERUM 3-3  (1-1)

Treningskamp

Fredrikstad Stadion

Mål: 0-1 Cukovic (19), 1-1 Kristian Brix (30), 1-2 Cirak (58), 2-2 Moustapha N'Diaye (70), 2-3 Persgård (72), 3-3 Dinko Trebotic (78)

Gule kort: Carlos Gaete Moggia, Igor Cukovic, Remi Svindland

Elverums lag: Fredrik Tervaniemi - Erlend Eggen Persgård, Håkon Rønes, Igor Cukovic, Dusan Mladenovic - Remi Svindland, Carlos Gaete Moggia (Peder Nersveen fra 46.), Marius Hagen (Shadi Ali fra 74.)- Sivert Solli (Farim Rahim fra 89.), Adnan Cirak (Robin Hjelmeseth fra 71.), Jonas Enkerud (Elmahdi Bellchen fra 76.)

Artikkeltags