Keeper på prøvespill i Elverum

I ELVERUM: Serigne Mor Mbaye er på prøvespill i Elverum.
Foto: Privat

I ELVERUM: Serigne Mor Mbaye er på prøvespill i Elverum. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Serigne Mor Mbaye spilte treningskamp for Molde så sent som i fjor. Nå trener han med Elverum Fotball.

DEL

Denne uka trener altså senegalesiske Serigne Mor Mbaye med Elverum. Den 21 år gamle målvakten var Kristiansund-spiller i både 2015 og 2016, men fikk ikke fornyet kontrakt etter fjorårssesongen. Han fikk heller ikke spilletid i 1. divisjon under sin periode på Nordmøre.

Våren 2016 var han i belgiske Eupen, uten å få spilletid der heller. Totalt ble det 14 kamper fra benken for Kristiansund ifølge Aftenposten.

Så sent som tidlig i april trente Mbye med Molde, uten at det resulterte i kontrakt.

Nå er han i Elverum, og har ifølge trener Tore Fossum gitt et godt inntrykk etter den første treningsuka:

– Han har vært veldig positiv, og så langt har han gjort sine saker bra. Han skal trene med oss ut neste uke, og så skal vi ta en avgjørelse på hva vi eventuelt gjør videre etter det, sier Fossum til Østlendingen.

Grunnen til at Mbaye eventuelt kan signeres etter at overgangsvinduet ble stengt, er at spilleren står uten klubbtilhørighet.

– Vi fikk vite om ham via hans rådgiver, og vi er alltid interesserte i gode spillere. Nå skal vi som sagt se ham i trening disse to ukene, og så tar vi en vurdering ut fra det, sier Elverum-treneren.

Mbaye selv har også fått et meget godt inntrykk av Elverum etter én uke på trening:

– Jeg liker veldig godt at det er et nyopprykket lag som kjemper om poeng i OBOS-ligaen. Det passer meg godt, sier Mbaye, som trives godt i norsk fotball:

– Det er her jeg ønsker å være. Jeg har hatt det bra både i Kristiansund og Molde, og Elverum virker som en veldig fin by. At den er mindre enn jeg er vant til, spiller ingen rolle for meg. Det er det som skjer på banen jeg har fokus på, ikke det rundt, sier Mbaye, som beskriver seg selv som en spillende keeper med stor rekkevidde:

– Jeg har en fortid som «nummer 10» i akadademiene hjemme i Senegal. Da jeg var 14 år, ville treneren min at jeg skulle prøve meg som keeper, og det ble skjebnen min. Etter som jeg har spilt i en 10'er-rolle, er jeg god med beina, og trygg med ballen. I tillegg er jeg ganske kjapp for størrelsen min (1,90), så jeg tror defintivt jeg har noe å bidra med, sier målvakten til Østlendingen.

Artikkeltags