Vondt ble til verre for Elverum

BARE NESTEN: Magnus Solum var enormt nære å sende Elverum til himmels. I stedet endte det nok en gang med depping.

BARE NESTEN: Magnus Solum var enormt nære å sende Elverum til himmels. I stedet endte det nok en gang med depping. Foto:

(Elverum-Alta 2-2) Sett med nøytrale øyne, var 2-2 mot Alta greit nok. Sett med Elverum-øyne, er det alt annet enn greit. For nå brenner lyset i begge ender for Fossums menn.

DEL
Med tre kamper igjen, og ubehagelig fotavtrykk i nedrykksgjørma var det kun én ting som var godt nok for Elverum på hjemmebane tidlig søndag ettermiddag: poeng, og aller helst tre av dem.

For de svarte og hvite kan definitivt kjenne den klamme pusten til Senja og Oppsal i nakken, og med tanke på at det er nettopp sistnevnte som venter i neste kamp, var det om å gjøre unngå å havne i en ubehagelig match mot Oslo-laget.

Se høydepunkter i øverste vindu.

Og det var flere ting som spilte inn. For i tillegg til at Elverum selv måtte gjøre jobben mot Alta, ville det også være en kjempefordel om Senja tapte oppskriftsmessig mot formlaget Fram. Før denne runden lå Senja fire poeng bak Elverum på tabellen.

Etter søndagens match er nordlendingene bare to poeng bak.

For ikke bare slo nordlendingene Fram, mens Elverum nok en gang måtte se at trepoengeren glapp.

Tidlig drømmescoring

Men nær sagt som vanlig, så alt lyst ut - før kalddusjen kom skyllende over både laget og det magert oppmøtte publikummerne som hadde møtt opp på stadion.

Bortelagets Christian Reginiussen var farlig nær å sende Alta i ledelsen, men ble korrekt avblåst for offside - og dermed slapp Elverum med skrekken.


Og i stedet for en tidlig scoring imot, var det Elverum som tok ledelsen med en perlescoring av de helt sjeldne da Eivind Holte Tøråsen på vakkert vis tok ned en knallhard pasning fra Awat Peyghambernejad, og dundret ballen opp i nett-taket over en sjanseløs Maris Eltermanis i Alta-målet. Kampen var da 21 minutter gammel.

Men som vanlig skulle det ikke vare.

For selv om Magnus Solum og Mads Eskedal Lyngen fikk et par solide sjanser til å øke ledelsen - der sistnevnte var nærmest da han fikk et solid treff på ballen på et frispark fra drøyt 25 minutter - fikk Eltermanis satt låret i veien for dobling.

Ny kalddusj

Og i stedet for å skaffe seg en kjærkommen pusteluke, fikk hjemmelaget seg en skikkelig trøkk i magen da Altas Rune Overvik traff presist med et innlegg fra høyresiden. For like foran mål sto Dag Andreas Balto, og med en nydelig en-touch satt ballen i nettmaskene bak en utspilt Emil Holst.

Da var det spilt 36 minutter på Elverum Stadion.

Deretter var gjestene framme på et par farlige raid, der Emil Holst virkelig gjorde seg fortjent til lønna si. Elverums sisteskanse reddet blant annet en grov feil av Awat Peyghambernejad da han avverget to meget solide Alta-sjanser signert henholdsvis Andreas van der Spa og Dag Andreas Balto.

Men med en patent Holst mellom stengene så det ut til at 1-1 skulle bli stående som tellende pauseresultat, men på vei inn i overtiden smalt det nok en gang fra Altas høyreside. Denne gangen var det Sander Eng Strand som mistet ballen. Den ble plukket opp av Magnus Nikolaisen før han la den presist inn på panna til høyreiste Andreas van der Spa som satte ballen sikkert i mål.

Dermed var 1-0 snudd til 1-2, og et hardt presset Elverum måtte finn et ess å dra ut av ermet i løpet av pausen.

Lynum tente nytt håp

Det esset skulle vise seg å hete Jan Inge Lynum. For nysigneringen som kom inn for Awat Peyghambernejad, brukte nøyaktig fire minutter på å sette inn utlikningen som holder liv i Elverum-håpet.

Ballen ble servert fra Mads Eskedal Lyngen, som hadde tatt turen høyt opp i banen på Elverums venstre side. Han slo et presist innlegg inn mot Lyngen, som headet inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

De påfølgende reaksjonene på Elverum-benken sier alt om hvor viktig den scoringen var for de svarte og hvite.

Og de fikk mer å rope for. Bare minutter senere skrek hele benken på straffe da Erik Nordengen ble felt i straffefeltet. Tv-bildene viser at det var kontakt mellom Nordengen og Runar Overvik, og det ville ikke vært mye å utsette på om Elverum hadde fått muligheten fra 16 meter i den situasjonen.

Men da skal det også presiseres at motstanderne ropte like høyt på straffe bare minutter tidligere, da Elverum-keeper Emil Holst var en smule sen da han kom ut for å stoppe Christian Reginiussen.

Dommer Mathias Støfringshaug konkluderte i begge tilfeller med at spillet skulle vinkes videre.

Solum og Nordengen misset på kjempesjanser

Deretter dro Elverum fram et par fine angrep, men finishen manglet, og i stedet for sjanser, ebber raidene ut i itt'no.

Men så kom muligheten Magnus Solum garantert kommer til å irritere seg grønn over langt ut i neste uke.

For Elverums toppscorer ble spilt meget fint igjennom av Eivind Holte Tøråsen rundt 10 minutter før slutt. Solum får stå helt alene med Altas sisteskanse, men setter ballen i beina på Maris Eltermanis.

Den missen kommer nok til å gnage på Elverum-spissen en god stund.

Nevnte Solum satte imidlertid ballen i nettmaskene fem minutter før slutt, men jubelen snudde fort til fortvilelse da han innså at dommer hadde blåst frispark.

Elverum et par fine angrep, som kun mangler finishen - men ebber ut i itt'no.

Sluttminuttene blir preget av store sjanser til begge lag, der den største var signert Erik Nordengen bare sekunder før slutt. Men det ville seg ikke, og alt-i-alt er det sett med nøytrale øyne greit nok at det ender med uavgjort på Elverum Stadion.


Sett med Elverum-øyne er det imidlertid alt annet enn greit. For luka til nedrykksstreken blir bare mindre, og presset på Elverum bare større.

Elverum møter Oppsal i neste runde og avslutter mot opprykksjagende Åsane hjemme. Senja har igjen Bærum og Alta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken