Gå til sidens hovedinnhold

Her er alle velkommen

Elverum Fotball blir landet første «hjertelig velkommen»-klubb:

Artikkelen er over 6 år gammel

Elverum Fotball skal bli flinkere til å ønske alle velkommen – både til klubben og til Elverum.

Under A-lagets hjemmekamp mot HamKam om en uke, blir Elverum Fotball sertifisert som «hjertelig velkommen»-klubb – som landets første.

– Vi tente veldig på prosjektet. Dette handler om noe av det viktigste vi gjør: Å ta imot gjester, foreldre og nye spillere på en god måte, sier daglig leder Per Steinar Krogsæter i Elverum Fotball.

Etter Hamar-modell

Han slår fast at det allerede gjøres mye bra i klubben, men nå intensiveres arbeidet. Klubben har nå deltatt i et vertskapsprogram, og dette munner ut i at klubben sertifiseres som «hjertelig velkommen»-klubb.

Bli med i kamprop-konkurransen!

Vertskapsprogrammet er en del av Attraktivitetsprosjektet i Elverumregionen, og er holdt i samarbeid med Hamarregionen Reiseliv. I Hamar er blant annet en skole og drosjenæringen sertifisert fra før.

– Elverum Fotball favner veldig mange barn, unge og voksne, forklarer prosjektleder Kate Langsethagen i Elverum kommune.

– Det at klubben er et godt vertskap, og tar imot folk på en god måte, er med på å bygge omdømmet både for klubben og Elverum.

Folkeskikk satt i system

Mye handler om folkeskikk. Men gjennom sertifiseringen skal klubben systematisere arbeidet, poengterer kultursjef Line M. Rustad.

– Jeg er stolt av Elverum Fotball. De kunne valgt en annen profil, og kun hatt fokus på toppen. Men her tar klubben samfunnsansvar, og er med på å skape godt omdømme også for byen vår, sier hun.

LES OGSÅ: Hyller barneidretten

Elverum Fotball gjennomfører flere tiltak for å bli et bedre vertskap. I første runde skal man blant annet trykke informasjonsbrosjyrer på flere språk – klubben har medlemmer fra 35 nasjoner – sette opp informasjonstavler ved de ulike banene, og innføre kampverter. Mer kommer etter hvert.

Ble tatt godt imot

I tillegg vil spillere, ledere og andre i klubben bære armbånd med teksten «hjertelig velkommen».

– Tanken er at den enkelte skal få et bevisst forhold til dette, og tenke litt ekstra etter når man kikker ned på armen, sier Langsethagen.

Damelagets Ida Grafsrønningen tok armbåndet i bruk fredag. Hun kom fra J/H Fotball for noen år siden, og bekrefter at nye spillere allerede nå blir tatt godt imot.

– Det første året var jeg med på Norway Cup, og det er et av de beste fotballminnene jeg har. Dette er en klubb det er lett å komme inn i, det er et godt miljø her og man får lett venner, slår hun fast.

Kommentarer til denne saken