Berntsen lånes ut

TIL NYBERGSUND: Vegar Granvold Berntsen lånes ut fra Elverum Fotball til Nybergsund.

TIL NYBERGSUND: Vegar Granvold Berntsen lånes ut fra Elverum Fotball til Nybergsund. Foto:

Vegar Granvold Berntsen går fra Elverum Fotball til Nybergsund. Der erstatter han Christopher Lund Tronhus.

DEL

Det har en stund vært klart at Elverum-keeper Vegar Granvold Berntsen lånes ut i høstsesongen.

Nå er det klart at Nybergsund blir 27-åringens neste klubb. Bare formaliteter gjenstår før Berntsen er Nybergsund-spiller den neste halve sesongen.

– Det er jeg godt fornøyd med. Jeg fikk forståelse av at Nybergsund ønsket meg og det er noe jeg ønsker å prøve, sier Berntsen til Østlendingen.

Han har fått svært få sjanser i Elverum-buret siden han kom tilbake til klubben fra Nardo foran 2015-sesongen.

Elverum er interessert i at keeperen skal få mer spilletid denne høsten.

Spennende å jobbe med

– Vi er veldig interessert at Vegar skal få flere sjanser. Han blir stadig bedre som keeper og han er en spiller vi har stor tro på. Vi har stor tro på at Vegar kan være en kommende Elverum-keeper, men akkurat tror vi han trenger en ny utfordring. Han har taklet keepersituasjonen veldig fint, men en liten miljøforandring kan nok være sunt, sier Elverum-trener Tore Fossum.

Nybergsund har i vårsesongen hatt Morten Sætra og Christopher Lund Tronhus, som har kjempet om keeperplassen.

Tronhus flytter tilbake til Trondheim i sommer og har sammen med klubben blitt enig om å avslutte kontrakten.

Sundet-trener Jarl André Storbæk gleder seg til å få Berntsen, som trolig gjennomfører sin første trening med sine nye lagkamerater torsdag, på plass.

– Som en konsekvens av at Christopher reiser, måtte vi se oss om etter en ny keeper. Vegar passer bra til den typen vi ønsker. Han er en røslig kar, han er spenstig og rask. De rapportene vi har fått fra Elverum er at han er en seriøs og hardtarbeidende keeper. Det blir veldig spennende å jobbe med han, sier Storbæk.

Andre forutsetninger

27-åringen kommer imidlertid ikke til Nybergsund med lovnader om spilletid. Det lever Berntsen godt med.

– Det er den beste keeperen som står, sånn er det alle plasser. Men jeg tror det er en fin mulighet for meg å få prøve et annet miljø og litt andre konkurranseforutsetninger, sier Berntsen som ikke har hatt noen kamparena så lenge han har sittet på benken i Elverum.

Denne sesongen er det kun i cupkampen mot Flisa han har vært på banen.

– Det er en del situasjoner du ikke får på trening, som du får i kamp. Så noe mister man, selvfølgelig.

Med Berntsen på plass, betyr det at Nybergsund nå har to keepere på lån.

Strømsgodset hadde muligheten til å hente Morten Sætra tilbake i sommer, men det er nå klart at 19-åringen blir værende i Nybergsund ut sesongen.

– Vi har ingen betenkeligheter med å ha to keepere på lån. Både Morten og Vegar trenger spilletid for den videre utviklingen og vi har god tro på at de to kan utvikle seg videre hos oss. Det kommer til å bli en tøff kamp om keeperplassen og det er noe vi er ute etter.

Elverum har på sin side hentet Neydson da Silva fra Molde på en låneavtale ut sesongen. Han danner dermed keeperduo med Fredrik Tervaniemi i høstsesongen.

Artikkeltags