Elverum gir 10 millioner kroner i tilskudd til Annos dokumentasjonssenter

MAGASIN: Anno dokumentasjonssenter og magasin skal sørge for sikker oppbevaring av 170.000 museumnsgjenstander.

MAGASIN: Anno dokumentasjonssenter og magasin skal sørge for sikker oppbevaring av 170.000 museumnsgjenstander.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmannen mente Elverum kun hadde råd til å gi 6 millioner kroner i tilskudd til Annos dokumentasjonssenter. Formannskapet bestemte onsdag at det blir 10 millioner i tilskudd fra vertskommunen.

DEL

Rådmannen så seg i utgangspunktet ikke i stand til å hoste opp mer enn 6 millioner i tilskudd til dokumentasjonssenteret som skal ta vare på museumsgjenstander fra hele fylket. Årsaken er at tilskudd kun kan gis fra driftsbudsjettet, og da ble 10 millioner for mye i den vanskelige økonomiske situasjonen kommunen er inne i.

På formannskapet onsdag kom det fram at det finnes flere måter å ordne tilskuddet på. Både rådmannen, fungerende ordfører Arnfinn Uthus og leder i Elverum Ap, Jørn Øversveen, hadde snakket med Anno-sjef Svein Inge Sunde. Han er villig til å diskutere andre løsninger, inkludert muligheten for deleierskap eller tilskudd utbetalt i rater.

– Det er viktig at vi som vertskommune viser at vi tar ansvaret og betaler det tilskuddet som er tiltenkt oss. Senteret vil bety mye for Elverum, blant annet i form av nye arbeidsplasser, sa Øversveen.

Etter en del att og fram vedtok formannskapet enstemmig at Elverum gir 10 millioner kroner i tilskudd til dokumentasjonssenteret som skal bygges i heltre på Gllomdalsmuseet. Senteret skal ta vare på Annos 170.000 museumsgjenstander.

Dokumentasjonssenteret er beregnet å koste 170 millioner kroner. Staten har bevilget 90 millioner kroner, Hedmark fylkeskommune 35 millioner kroner, Anno sjøl investerer 10 millioner kroner. De resterende 35 millionene skal dekkes av fylkets 22 kommuner, hvorav vertskommunen Elverum betaler 10 millioner kroner.

Dokumentasjonssenteret vil gi anslagsvis 10 nye arbeidsplasser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken