Seks lag deltok i dameklassen i NM i 2. divisjon. Kjekstad Golfklubb vant turneringen, etter dem kom henholdsvis Trondheim Golfklubb og Asker Golfklubb. Ingen lag rykket ned, men Kjekstad Golfklubb rykker opp etter turneringen. På damelaget til Elverum Golfklubb stilte Tove G. Rønnsberg, Emilie Helene R. Kvamme og Ida Furuheim.

Null interesse

På grunn av lite interesse, hadde ikke Elverum Golfklubb hatt noe damelag i NM på mange år. Derfor var de veldig glade for at det endelig var noen som ville være med.

– Før har det ikke vært noen interesserte i å være med, men i år har vi unge jenter på vei opp og ei som er tilbake etter en liten dvale, derfor kom det naturlig å sende et lag til NM. Vi var ute etter at de skulle få en positiv opplevelse og at de skulle få lyst til å spille mer, sier Frode Brun, pro i Elverum Golfklubb.

– Hvordan synes dere at det gikk?

– Jentene hadde to veldig gode runder. I singel-runden var det nok litt delte meninger om hvordan de selv syntes det gikk, men klubben er veldig fornøyd med innsatsen, sier Brun.

Lærerikt

Ida Furuheim, spiller for Elverum Golfklubb, var med sine seksten år, en av de yngste spillerne under NM. Hun synes det var veldig lærerikt å få være med og representere klubben sin under turneringen.

– Jeg synes det gikk ganske bra. Det var lærerikt å være med på en sånn turnering, siden vi var et lag, mens i de fleste andre turneringer spiller man individuelt, sier Furuheim.

Elverum-jenta har allerede gjort det bra i turneringer for juniorer, målet er å bli så god som mulig.

– Jeg har spilt turneringer innenfor klubben, og så spiller jeg i en turneringsserie som heter Narvesen Tour, som er turneringer rundt om i regionen for juniorer, sier Ida Furuheim før hun fortsetter:

– Målet mitt er å trene mye, så jeg kan bli så god som mulig, sier hun.

Holdt seg i divisjonen med god margin

 I fjor klarte herrene fra Elverum Golfklubb akkurat å berge plassen i 1. divisjon, i år kom de på niende plass av totalt 16 lag, og holdt dermed plassen i divisjonen. Her kom Vestfold Golfklubb på førsteplass, etter dem fulgte Byneset Golfklubb og Ålesund Golfklubb. Her rykker Vestfold og Byneset opp, mens Sotra, Atlungstad, Borre og Stjørdal rykker ned. På herrelaget til Elverum Golfklubb stilte Simen Heggem, Simen Østnor, Viktor Nybråten, Thomas Lund og Pål Sønsteby.

Etter NM er Elverum GK det eneste laget fra Hedmark som beholdt plassen i 1. divisjon på herresiden. Det er de veldig fornøyde med.

– Vi kom på niende plass og klarte dermed å forbli i 1. divisjon. Alle de andre lagene fra Hedmark har rykket ned, dermed er vi de eneste som er igjen, sier Frode Brun.

– Hvordan var konkurransen?

– Det var et lite klasseskille. Det var de åtte beste lagene som spilte om plassene fra én til åtte, og så var det de åtte dårligste lagene som spilte om plassene fra ni til seksten. Der ble da vi best av de dårligste lagene, sier Brun.