Gå til sidens hovedinnhold

Elverum hadde Vardar i kne, men ble spist i sluttminuttene

(Elverum-Vardar 32-35) Thorsten Fries leverte en nesten utopisk 1. omgang, og ga Elverum et strålende utgangspunkt for å hamle opp med Vardar på bortebane. Men dessverre klarte verken han eller utespillerne å følge opp storspillet etter hvilen.

Onsdag kveld var det duket for det andre av to påfølgende oppgjør mot Vardar. Denne gangen var det Elverum som var hjemmelag, til tross for at kampen ble spilt i Skopje.

Det skyldes som de fleste har fått med seg innreiseforbudet til Norge, noe som har sendt Elverums håndballherrer ut på en Europa-turné for å få spilt ferdig flest mulig av sine Champions League-kamper.

Og nå begynner gutta virkelig å bli varme i spillertrøyene.

Iskald mr. Fries

For mens det første oppgjøret mot makedonerne endte uavgjort 34-34, i en kamp der lagene fulgte hverandre som skygger fra start til slutt - var det Elverum som tok initiativet i kamp nummer to.

Og én mann glitret mest av alle: Thorsten Fries.

For Elverums bakerste mann var i fyr og flamme mellom stengene - og reddet smått vanvittige 14 baller før hvilen.

Og de var ikke av de enkle slagene. For Elverum-forsvaret ble utspilt gang-på-gang, men ble altså gjentatte ganger reddet av Fries, som avverget 100 prosent-sjanser og nærskudd på løpende bånd. Han avverget også en straffe fra vanligvis så sikre Ivan Cupic.

- Det Fries leverer i 1. omgang er rett og slett målvaktspill i verdensklasse, og når man ser på hvilke skudd han tar - er det kanskje det beste beviset på hvor viktig målvakter er, sa ekspert Gunnar Pettersen som kommenterte kampen for Viasat 4.

Les også

Raymond (37) om annerledesåret: – Når hverdagen blir litt tristere, blir vår rolle enda viktigere

Pujol-snacks

Og med en rødglødende danske bakerst i banen, slapp Elverum unna med forsvarsspill relativt langt under pari.

Framover var det langt mindre å klage på.

Det ble vartet opp med tidvis strålende angrepshåndball, og som i forrige oppgjør dro playmaker Josef Pujol fram noen lekkerbiskener av noen scoringer som tåler både én og to ganger i reprise.

Svenskens brukte også sitt kloke håndballhode til å sette to baller i åpent mål etter å ha brutt og snappet ballen i to Vardar-angrep på rad da kampen var rundt et kvarter gammel.

Deretter serverte han Langaas en nydelig ball inn på linja, og dermed kunne Elverum gå opp i ledelsen 11-10 etter 18 minutter.

Og der forble de en god stund.

Ledet med tre til pause

Simen Schønningsen kom inn og sørger for å servere sine lagkamerater med noen fine assists, og da Christopher Hedberg satte inn Elverums 16. mål for kvelden, hadde Vardar ikke kommet lenger enn til 13. Da gjensto det under sju minutter av 1. omgang.

Bortelaget på hjemmebane spilte seg til flere fine sjanser, men så var det altså denne Thorsten Fries.

Han plukket skudd på skudd fra kantene Timur Dibirov og Goce Georgievski - som brukte unormalt mange sjanser på å få ballen i nettmaskene.

Riktignok traff de også en del, men Fries leverte langt over det man kan forvente de første 30

Josef Pujol fikk æren av å sette inn omgangens siste mål, og det gjorde han også på mest mulig elegant vis da han tricket ballen i mål og sørget for å sende Elverum i føringen med 20-17 like før pause.

Fra stengt til åpent etter pause

Men det som så svært bra ut før lagene tok seg en hvil, forandret fullstendig karakter da lagene kom tilbake på banen.

For som kommentatorene var inne på: man kan ikke forvente at en keeper skal servere like mange kvalitetsredninger gjennom en hel kamp som han gjorde i 1. omgang.

Det første kvarteret stanset dansken ikke en eneste ball, og da ble det fort tydelig hvor hardt straffet man kan bli for å slippe til Vardars kvalitetsspillere.

Makedonerne vant de første 10 minuttene med fire mål, og gikk fra å ligge under med tre til å lede 24-25.

Og så var det målvakten på motsatt banehalvdel som sto fram. Franske Robin Cantegrel dro fram et par ypperlige redninger på 100 prosent-sjanser fra Simen Schønningsen og Christopher Hedberg, men heldigvis mistet ikke de helhvite motet av den grunn.

Forsvarsspillet ble justert opp et par hakk, og takket være mål av Tobias Grøndahl (straffe), Thomas Solstad og Dominik Mathé - holdt Elverum seg foran med et par mål langt ut i omgangen.

Dog måtte de bruke svært mange sjanser, og en redningsprosent på 83 prosent fra franskmannen på det tidspunktet sier mye om hvor vanskelig det var å beholde forspranget i kampen.

Thriller-avslutning

Og da kampuret bikket 50 minutter, var lagene like langt etter at Ivan Cupic og Ante Gadza traff nettmaskene i rask rekkefølge. Da sto det 30-30 på lystavla i Makedonia - og det gikk mot nok en thriller-avslutning i Champions League.

Det så riktignok svært så bra ut da Emil Kheri Imsgard først avverget en straffe, før Elverum gikk opp i en tomålsledelse ved Simen Schønningsen med under fem minutter igjen å spille.

Men tre kjappe scoringer av Sevaljevic og Georgievski - samt en brøyt fra nevnte Schønningsen - førte til at det sto 32-32 med under tre minutter igjen å spille.

Dessverre fulgte Christopher Hedberg opp med både en bom og en teknisk feil da det gjaldt som mest - og med 38 sekunder igjen - var makedonerne i ledelsen med to mål (32-34).

Da gikk også lufta helt ut av Elverum-ballongen. Timur Dibirov fikk lov til å avslutte scoringsballet med å sette inn hjemmelagets 35. mål for kvelden - og dermed ble det tap i returoppgjøret.

Under normale omstendigheter ville det ikke være mye å utsette på en tremålstap på bortebane mot et lag som Vardar, men Elverum kan med rette være skuffet etter å ha hatt initiativet i store deler av matchen.

Det hele endte med en 35-32-målsseier til Vardar.

Kommentarer til denne saken