– Vi har forberedt oss godt, vi har fått konkrete arbeidsoppgaver og vi vet hva skal gjøre, er siste beskjed fra Christian Berge i garderoben før spillerne entrer parketten.

Nadderudhallen var fylt til randen under seriefinalen mellom Haslum og Elverum 28. mars 2012.

De første fem minuttene ser det ut som dere er på kuslipp hele gjengen, det var helt jævlig å se på

Laget vi elsker å hate

Elverum måtte vinne for å hindre Haslum i å vinne sitt andre strake seriemesterskap og dermed ta sitt første seriegull i klubbens historie.

– Haslum har blitt laget vi elsker å hate og rivaliseringen mot dem betyr mye både for meg og spillerne, sier Christian Berge.

SE TRAILEREN HER!

Dagen var kommet da Elverum skulle innta tronen i norsk håndball.

Men på motsatt banehalvdel ventet bæringene med Erlend Mamelund i spissen.

– Jeg har alltid sagt at Elverum var heldig som fikk seriefinale. Vi hadde til tider tre sentrale spillere ute, sier Mamelund.

Kuslipp

Haslum hadde før seriefinalen vunnet fire strake titler i norsk håndball, noe Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno vet å påpeke overfor kollega Christian Berge.

– Tom Eirik kom til meg og sa "du slår meg aldri og slår du meg ikke i dag, slår du meg hvert fall aldri", smiler Berge.

Men til pause var det lite smil å spore fra Elverums trener.

– De første fem minuttene ser det ut som dere er på kuslipp hele gjengen, det var helt jævlig å se på. Jeg står med hjerte i halsen hele tida, sier en irritert Berge til spillerne i garderoben.