Elverum hadde ikke vunnet på bortebane mot Nøtterøy før. Laget fra sør med Johnny Jensen i spissen hadde stukket kjepper i hjulene for Christian Berge og Elverum før, senest i vår da Elverum kriget om toppen av Postenligaen mot Haslum.

Svak første omgang

Elverum ble møtt av et veldig hardtarbeidende Nøtterøy-forsvar. De hvitkledde kom sjelden til skuddsjanser, og ble presset til å gjøre mange tekniske feil. Det førte til mange kontringer for hjemmelaget.

Goran Rajkovic startet kampen bra, men til slutt ble det for vanskelig å stå i mot skuddene til Khaled Chentout og Johnny Jensen på Nøtterøy.

Man så fort at det ville bli en kamp der duellene ville bli mange og harde.

Johnny Jensen og Leonel Ojala barket sammen opptil flere ganger, og det ble mange utvisninger til slutt. 

Nøtterøy lå i førersetet store deler av første omgang og til pause ledet hjemmelaget 15-10.

 - Vi brenner altfor mye i første omgang synes jeg. Det er greit bakover, men framover blir det dessverre for mange tekniske feil, sa Christian Berge etter kampen.

Hevet seg mange hakk

I andre omgang skjerpet Elverum seg. Både forsvar og angrep hevet seg mange hakk og det ble en sakte opphenting av femmålsledelsen til Nøtterøy. Det tok syv minutter før hjemmlaget scoret sitt første mål i andre omgang. Da hadde Elverum klart å banke inn tre mål.

Nøtterøy begynte å bli frustrerte noe som førte til slurving og tekniske feil for de også. Elverum holdt hodet kaldt, og med fem minutter igjen av kampen stod det 21-20 til  Nøtterøy.

Høydramatisk avslutning

Om det ikke var nok med en dramatisk kvinnefinale i håndball-EM mellom Montenegro og Norge for håndballfrelste ble det en høydramatisk avslutning i Nøtterøyhallen også.

Det stod 22-21 til Nøtterøy da det var igjen cirka ti sekunder og Elverum hadde ballen i angrep. Forsvaret til Nøtterøy spilte veldig aggresivt og presset Elverum høyt.

Etter litt slurv måtte Ari Stefansson avslutte på mål. På høyrekanten hoppet islendingen sidelengs inn i feltet og strakk seg så lang som han er før han sendte avgårde et skudd som gikk i gulvet og opp i lengste kryss. Elverum hadde utliknet, 22-22.

Nøtterøy fosset fram i angrep for å sikre seieren og fikk frikast på venstrekanten med to sekunder igjen av kampen. Spillerene med Johnny Jensen i spissen stilte opp og da dommeren blåste sendte Jensen i vei et skudd som gikk i mål. Nøtterøy feiret som om de hadde vunnet cupfinalen, men dommeren hadde alt blåst av spillet før ballen gikk i mål.

En illsint Johnny Jensen så ut til å eksplodere der han stod å skrek til dommerparet, men til ingen nytte. Frikastet skulle tas om igjen, og denne gangen gikk det langt over mål. Det ble uavgjort mellom Nøtterøy og Elverum igjen.

 - Fornøyd med ett poeng, men ikke spillet

Christian Berge var fornøyd etter kampen og innrømte at han snudde ryggen til i de siste sekundene da Jensen fikk målet sitt avblåst:

- Jeg så ikke hva som skjedde, jeg stod med ryggen til akkurat da. Alt i alt må jeg si meg fornøyd med ett poeng her nede. Det er ikke alle som drar hjem fra Nøtterøyhallen med poeng, så dette må vi ta med oss hjem og se positivt på det. Nøtterøy har kanskje ligaens beste forsvar, men jeg syns vi matchet dem bra fysisk i kveld. Vi spiller ikke en bra kamp, og vi burde kanskje ha avgjort på slutten av kampen siden vi har tre hundre prosentssjanser som vi ikke setter, sa Christian Berge etter kampslutt.

Elverum går dermed opp på toppen av tabellen igjen, men bak er det mange lag som jager. Spesielt Runar som bare ligger ett poeng bak, men har tre kamper mindre spilt. Neste kamp for Elverum er borte mot Follo 27. desember.