Elverums håndballgutter møtte Follo HK til romjulshåndball i Follo Trykk Arena. Follo som i sin forrige seriekamp tok skalpen på FyllingenBergen ble en hardere motstander enn hva Taiga´n og Elverum på forhånd hadde trodd.

Både i første -og andre omgang styrte Elverum kampen i første halvdel av omgangene. Men mot slutten senket de seg og slapp Follo inn i kampen igjen.

SE KAMPEN I BILDER HER: Follo-Elverum

Det stod uavgjort 14-14 til pause, og det ble uavgjort 29-29 da dommeren blåste av kampen.

Jevn start

Litt rustne etter juleferien troppet Elverum opp i Follo Trykk Arena til et oppgjør der bare to poeng var godt nok. Etter femten minutters spill ledet Elverum 8-6 og virket sterke med Kjetil Aanestad i god form. Fem minutter senere ledet de med fire mål, men så begynte bortelaget å slurve og slapp Follo rett inn i kampen igjen.

I de ti siste minuttene av første omgang scoret Follo seks mål, mens Elverum bare fikk inn to. Det stod uavgjort til pause 14-14.

Hawaii-håndball

Andre omgang startet veldig eksplosivt for begge lag. Alt gikk inn i begge ender av banen og tempoet var skyhøyt. Lagene fulgte hverandre tett og det var en morsom håndballkamp å se på for de drøyt 900 fremmøtte tilskuerene.

Ti minutter ut i andre omgang scoret Elverum tre kjappe mål og fikk den luken de vanligvis trenger for å avgjøre håndballkamper, dette har vi sett Christian Berges mannskap mestre utallige ganger før. Men akkurat som i første omgang slapp Elverum seg ned, slurvet uvanlig mye og Follo nektet å gi seg før det var spilt 60 minutter.

Dramatiske sluttminutter

Akkurat som mot Nøtterøy ble det en særdeles dramtisk avslutning på kveldens kamp. Elverum hadde en komfortabel tremålsledelse helt til det var igjen fem minutter av kampen. Noen stygge tekniske feil i angrep førte til noen kjappe kontringer for Follo som øynet et lite håp nå.

Når det var igjen to minutter av kampen utliknet Follo på 29-29.

I sitt siste angrep klarte ikke Elverum å få ballen på mål. Dommeren dømte frikast etter frikast, og til slutt måtte Lars Nordberg fyre av et håpløst skudd. Nå kunne Follo ta hjem alle poengene. Det ble noen nervøse sekunder mot slutten, og igjen, akkurat som mot Nøtterøy fikk motstanderlaget frikast i siste sekund. Skuddet gikk rett i forsvarsblokka til Elverum og dermed ble det igjen uavgjort for Elverum.

Fortsatt gullhåp

I en liga der alle slår alle og mange uventede resultater oppstår er det fortsatt jevnt i toppen, og Elverums gullhåp lever fortsatt i beste velgående.

Men på søndag er det cupfinale mot FyllingenBergen, og det eneste som er sikkert er at der er det vinn eller forsvinn, og Elverum kan ikke spille sånn som de spilte mot Follo om de vil ta hjem edelt metall til Terningen Arena.