Det var duket for semifinale NM mellom Drammen og Elverum i Ros Arena. Forrige gang lagene møttes var i serien. Da stakk Drammen av med seieren, 38-34 etter en solid nedsabling av Elverum sitt forsvar.

Se intervju med landslagssjef Robert Hedin nederst i saken, i videovinduet øverst hører du Erik Thorsteinsen Tofts reaksjon på kampen i Drammen onsdag kveld.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE HER!

Strålende første omgang

Begge lag startet litt nervøst. Etter fem minutters spill hadde hvert lag bare scoret ett mål, så løsnet det for Elverum som normalt har dårlige første omganger.

Steffen Stegavik styrte showet i angrep, mens Morten Nergaard stengte igjen lukene bak. Med ti minutter igjen av omgangen hadde Elveurm en komfortabel femmålsledelse, 12-7.

Til pause ledet Elverum 15-11, og hadde hatt full kontroll på Gøran Sørheim og Drammen i første omgang.

Kaosstart på andre omgang

Andre omgang startet i et fyrverkeri. Lagene scoret så hyppig at selv selv dommerene slet med å holde følge. Målene rant inn i begge ender og publikum storkoste seg. På fem minutter banket Drammen inn fem mål og bare ti minutter ut i andre omgang hadde Drammen hentet inn igjen ledelsen til Elverum til bare ett mål.

Publikum begynte å se for seg en nervepirrende slutt, og nervepirrende skulle det så absolutt bli.

Med ett minutt igjen var stillingen 29-29. Elverum var i angrep og kvelden store stjerne, Erik Thorsteinsen Toft var langt fra redd for å skyte på Drammen sitt mål. Unggutten tok sats og klinte til rett i mål, Elverum ledet 30-29.

Etter timeouts fra både Elverum og Drammen stod Ronald Putans klar med et frikast og to sekunder igjen på klokken. 

Magnus Gullerud satset og hoppet et hode høyere enn alle andre og skuddet traff han rett i ansiktet. Ballen gikk ut og Elverum kunne slippe jubelen løs, de var klare for cupfinale i Oslo Spektrum.

Toft herjet med Drammen

Erik Thorsteinsen Toft viste seg frem fra sin absolutt beste side i kveldens kamp. Unggutten noterte seg for hele tolv mål og ingen keeper eller forsvar kunne stoppet skuddene hans i kveld, men det viktigste var at Toft storkoste seg med landslagstrener Robert Hedin som tilskuer.

Toft ble kåret til banens beste ved kampslutt og var en utrolig viktig brikke i kveldens semifinaleseier over Drammen.

- Jeg kommer litt dårlig i gang med et par bom, men så setter jeg dem til slutt og får selvtillit så da går det bra, sa Toft etter kampslutt.

Og selvtillit var noe hele laget til Elverum hadde. Etter noen tunge kamper i serien slo de hvitkledde kraftig tilbake og skal nå med Taiga´n lage romjulsfest på cupfinalen i Oslo Spektrum 30. desember.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE HER!