I forrige sesongen ble det nesten for Christian Berges mannskap. Cupfinaletapet mot FyllingenBergen i Oslo Spektrum gjorde vondt.

Nå er det ny sesong, og alle muligheter for å ta hjem nytt edelt metall.

LES KAMPREFERAT HER

SE BILDESPESIAL

God start

Selv om Oppsal spiller i 3. divisjon skal kampen først spilles. Elverum viste krefter fra første sekund, både i angrep og forsvar.

Nysigneringen Nacor Medina viste at han vil bli en viktig spiller for Elverum denne sesongen, med fine innspill og mål.

Med en skadet Morten Nergaard, benyttet Vegard B. Øien sjansen for å briljere på keeperplassen. Unggutten vartet opp med fire strafferedninger i første omgang.

Erik Toft har ikke blitt svakere i høyrearmen i løpet av sommeren, og satte inn et par susere.

Til pause ledet elverum 18-10

Skadet førstekeeper

- Det er kjempevondt, men jeg skal spille mot Porto. Garantert, sier Nergaard, som kan vente seg intensiv behandling i dagene framover.

Morten Nergaard satt på tribunen hele kampen. Elverum sisteskanse sliter med en låsning i ryggen, og er tydelig plaget av lite bevegelighet.

- Det er ikke annet å gjøre, og jeg håper det blir bedre snart, men det er uaktuelt å stå over uansett, konstaterer Elverum-keeperen.

Nysigneringer

Elverum mistet fjorårets beste spiller, da Magnus Gullerud dro over Skagerrak. Steffen Stegavik dro hjem igjen til Trondheim, og noen spillere fikk ikke fornyet kontrakt.

Berge har hentet inn Nacor Medina, Martin Karlsson og Rolf Sandberg fra egen stall.

Karlsson kom inn i andre omgang, og brukte ikke lang tid på å sette inn sitt første obligatoriske mål for de hvitkledde.

Rolf Sandberg kom ville også vise seg fra, og kom på scoringslisten.

Ringrevene Andreas Rönnberg og Kjetil Aanestad herjet til tider med Oppsal-forsvaret, og midtveis i andre omgang ledet Elverum med 15 mål.

Kampen endte til slutt 38-18. Det var som forventet, stor klasseforskjell på lagene. Håndballgutta lekte seg på parketten i kveld, men allerede til helga blir det helt andre boller. Store boller. Da venter nemlig FC Porto i Champions League-kvalifisering.

Fornøyd trener

Elverum-trener Christian Berge mener det ble en oppskriftsmessig seier mot Oppsal:

- Det er en kamp som ganske enkelt skal vinnes, og det gjør vi på en helt grei måte. Det var litt overraskende at de spilte offensivt forsvar, men jeg synes gutta løste det fint, sier Berge.

- Er det noe av verdi du kan ta med deg fra denne kampen inn mot helgens CL-kvalik?

- Nei. Absolutt ikke, konstaterer Berge med et flir.

Gode reserver

Mot Oppsal fikk Vegard B. Øien og Jørgen Bakke dele på jobben med å vokte buret i Nergaard skadefravær, og spesielt Vegard B. Øien sto fram som en skikkelig redningsmann.

I løpet av sine 30 minutter på banen avverget han fire straffeskudd, og noterte seg også for flere kvalifiserte redninger.

- Jeg skal ikke skryte opp kvaliteten på straffene, men de gikk ikke i mål, så da sier jeg meg fornøyd med deg, sier unggutten, som håper det blir tur til Portugal til helga.

LES KAMPREFERAT HER

SE BILDESPESIAL