Etter en turbulent uke, som kulminerte i fristillelse fra Aalborg lørdag, er Morten Nergaard allerede på plass i sin gamle hjemby.

Mandag morgen satte han navntrekket sitt på en kontrakt som binder ham til Elverum Håndball ut denne sesongen.

Les også: To av tre vil ha Nergaard hjem, Nergaard ferdig i Aalborg, og Elverum vil hente Nergaard hjem igjen

– Det har vært en slitsom uke, innrømmer Nergaard, som har tiltrukket seg interesse fra flere norske klubber etter at det ble kjent at han ble degradert til 3. keeper i den danske proffklubben Aalborg.

Både Follo, Runar, Drammen - og også en klubb i Qatar - har vært på banen for å forsøke å sikre seg Elverum-guttens tjenester.

– Det tar jeg mest som et kompliment. Det er hyggelig at det har vært så stor interesse når situasjonen først ble som den ble. Elverum kom egentlig sist på banen, i forhold til at de måtte få på plass en økonomisk løsning, men når det ble et alternativ var jeg egentlig aldri i tvil. Nå gleder jeg meg som en liten unge til å bidra med det jeg kan for at vi skal kunne ta gull denne sesongen, sier Nergaard til Østlendingen.

Les alt om Elverum Håndball her!

   Proffdrømmen din fikk en brå slutt, er du bitter for at det endte med retur til gamlelandet?

–    Nei, jeg kan ikke tenke sånn. Det er slik som skjer. Aalborg kunne aldri vite at Johan Sjöstrand plutselig skulle komme på banen, og jeg forstår jo at de hoppet på den muligheten. Men det har vært en ganske trist uke fram til nå, planen var jo å bo i Aalborg. Ikke bare for min egen del, men også for samboeren min, Tine, som hadde begynt å studere der. Uten at hun hadde sagt seg villig til å bli med tilbake, kunne jeg aldri vendt tilbake hit. Da hadde jeg måttet trene i Aalborg i visshet om at jeg ikke hadde fått noe spilletid, og jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at jeg aldri kunne ha motivert meg selv i en slik situasjon. Da hadde karrieren min mer eller mindre vært over, sier Nergaard ærlig.

Men han er desto gladere for at interessen for å få ham hjem har vært stor:

– Det betyr mye for meg at tidligere lagkamerater har ringt og engasjert seg for å få meg hit. De har vel i grunn bare slått fast at «du skal f… ikke til noen annen klubb», gliser 25-åringen.

Sportslig leder i Elverum Håndball Herrer, Sigmund Høye, sier til Østlendingen at det hadde vært bedre om Nergaard stilte seg i køen på NAV, enn at han skulle ha spilt for en annen norsk klubb.

– Det kunne vi rett og slett ikke ha noe av, og da Glomdal Bilsenter sa seg villig til å bidra økonomisk for å få dette på plass, var det aldri tvil om at vi ville ha Morten hjem. Nå har vi en sterkere stall enn noen gang, med det sterkeste keeperparet i eliteserien, fastslår Høye.

Og med signeringen av Nergaard er årets Elverum-stall komplett. Dette er den endelige spillerstallen:

Goran Rajkovic
Aleksander Børresen
Lars Nordberg
Leonel Ojala
Michael Eriksen Thon
Andre Lindboe
Steffen Stormo Stegavik
Kjetil Aanestad
Magnus Gullerud
Erik Thorsteinsen Toft
Andreas Rønnberg
Vegard Bakken Øyen
Simen Kroken
Karl Anders Viktor Bjørkman
Sigurdur Ari Stefansson
Jørgen Bakke
Mishels Liaba
Håkon Brattvold Ekern
Lazo Majnov
Morten Nergaard